https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Čontalovi v Renkovcih: Zgodba o družinski povezanosti

Renkovci, 18.06.2024 ob 11:00  

V Renkovcih je minuli konec tedna potekalo 26. tradicionalno srečanje Čontalovih, ki sta ga organizirala Dominik in Vesna Zver iz Turnišča. Pod nadstreškom slačilnic Nogometnega kluba v Renkovcih se je zbrala številčna Čontalova družina, potomci Jožefa in Verone Zver iz Turnišča.


Gre za družino z globokimi koreninami v Prekmurju, ki se je razširila po vsej Sloveniji ter celo v tujino, kot sta Nizozemska in Urugvaj. Kljub geografski razpršenosti so družinske vezi med Čontalovimi še vedno močne in prijateljske, kar se kaže vsako leto na njihovem tradicionalnem srečanju.

Letošnje srečanje je bilo priložnost za obujanje spominov na preminule sorodnike ter za poglobitev družinskih vezi med vnuki, vnukinjami, pravnuki in pravnukinjami. Ob bogati mizi prekmurskih kulinaričnih dobrot in žlahtni kapljici so se Čontalovi spominjali starih časov in skupnih zgodb, ki so jih povezovale skozi generacije.

Bernarda Koroša Pantović že vrsto let beleži družinsko kroniko Čontalovih, ki bi lahko postala osnova za prihodnjo knjigo o tej izjemni družini. Srečanje je tako ponovno potrdilo, da so Čontalovi ne le družina, temveč tudi varuhi svojih dragocenih družinskih korenin in tradicij.

Ob slovesu so se s stiskom rok obljubili, da se bodo drugo leto spet srečali v novem kraju, saj ostajajo zvesti svoji tradiciji letnega druženja. To srečanje je dokaz, da ljubezen do družine ter spoštovanje do dediščine in korenin še vedno igrata pomembno vlogo v sodobnem svetu.

Foto: Jože Žerdin, Arhiv družine Čontala

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2024 ob 18:11 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.