https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Od prvega koraka do samega vrha. Ljutomerski dijaki slavili

19.06.2024 ob 6:05  

Dijaki ljutomerske gimnazije Franca Miklošiča so se minuli konec tedna, 14. junija, odpravili na drugo finalno tekmo šolskega državnega prvenstva v gledaliških improvizacijah – ŠILA, v Ljubljano. Po prvi finalni tekmi so vodili njihove nasprotnike z Gimnazije Bežigrad Ljubljana za 1,5 točke. 


Predstavo so začeli z zelo domiselnim uvodnim predstavitvenim skečem, ki je edini vnaprej pripravljeni prizor, s katerim se ekipi predstavita – in poželi velik aplavz publike. Že pred tekmo so sodniki izžrebali discipline, ki jih bosta ekipi morali odigrati. GFML-jevci so začeli z disciplino Čustveni virus, kjer gostitelj sprejema goste, ki prihajajo na zabavo vsak v svojem čustvu in z njim »okuži« še ostale »žurerje«. Njihovi dijaki so bili odlični in dobili oceno publike 4,8 (od možnih 5,0). V naslednji disciplini Didaskalije, kjer igralca na odru govorita drug drugemu kaj naj počneta, so od publike dobili oceno 4,9.

Sledila je tretja disciplina Prosti prizor. Publika je določila stavek: »A Ciril še ne gre v penzijo?«, ki so ga morali dijaki smiselno ponavljati v prizoru. Ljutomerski dijaki so uprizorili nadvse duhovit prizor na bencinski črpalki, kjer se je zgodilo skoraj vse – Ciril pa je na koncu obležal za pultom in ni hotel slišati nič o penziji … Po oceni za ta prizor (4,8), je bilo že jasno, da so na pragu samega vrha.

A vseeno je bilo treba odigrati še zadnjo disciplino Pisalni stroj, kjer pisatelj »piše« zgodbo. Naslov, ki ga je določila publika, je bil: »Gore se dvigajo v nebo«, literarni žanr, v katerem so zgodbo pripovedovali, pa je bil »knjiga za samopomoč«. Ljutomerski dijaki improvizatorji so še zadnjič zablesteli in zažareli v vsem svojem sijaju in in od publike dobili 4,9 točk, ter gladko, s celimi tremi točkami razlike zmagali še drugo tekmo.

Dijaki, ki so prvič nastopili v državnem tekmovanju, so pometli z vso konkurenco in končali tekmovanje brez poraza. Zadnji dve leti, odkar so se pripravljali na to tekmovanje, so se na vajah ves čas imeli zelo lepo, se zabavali, si verjeli in zaupali ter prišli do vrha. 

Foto: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2024 ob 16:33 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.