https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Po 650 kilometrih s starodobnimi traktorji

20.06.2024 ob 9:00  

11 članov društva Oldtimer »Abraham« se je s traktorji podalo na osemdnevno pot po Sloveniji in Hrvaški. Društvo ljubiteljev starodobne tehnike Oldtimer »Abraham« združuje ljubitelje starodobnih kmetijskih strojev in organizira srečanja ter razstave na lokalni ravni.

Od 10. do 17. junija so s starodobnimi traktorji potovali po Sloveniji in Hrvaški. Prvič so šli na takšno pot že leta 2006, od takrat pa že šestnajstkrat. Lani so se odpravili na pot okrog Blatnega jezera in naredili nekaj čez 500 kilometrov, letos pa so pot še podaljšali. Prevozili so 650 kilometrov, spoznali nove prijatelje in srečali le nekaj nesramnih voznikov. Večina je bilo uvidevnih, dodajata. 

Člana društva, Karel Flisar iz Murske Sobote in Aleksabder Bencik iz Gornjih Petrovcev pripovedujeta, da so se imeli odlično, čeprav jim je nekaj dni dopoldne nagajalo vreme: "Super smo se imeli, enkratno je bilo voziti. Precej smo si pogledali na Hrvaškem, najprej smo šli do Lepoglava, nato do Krapine, tam smo si ogledali zanimiv muzej starodobnikov Presečki, nato do Jastrebarskega, čez mejo v Metliko, nato do Kočevja, potem naprej čez Trebnje, kjer smo prespali v Jablanovcu, nekdanji kmetiji. Nato do Šentjurja pri Celju, zatem do Sive Čaplje v Trnovski vasi, osmi dan pa smo se odpravili proti domu. Hvala bogu smo vsi srečno prišli domov, nikomur se ni nič zgodilo – ne mašineriji in ne nam."

Letos so prevozili okrog 650 kilometrov, kar je hitro minilo. Gospod Flisar, ki je pri društvu že vrsto let, pravi: »Zanimivo, prav vse vidiš, ker smo vozili okrog 20 kilometrov na uro in opazovali okolico, naravo …«, Aleksader Bencik pa dodaja: »Sploh ne vemo, v kakšni lepi pokrajini živimo.«

Je bilo to namesto morja?

»Ja, skoraj namesto morja. Lepše je kot morje. Bogme, meni je lepše bilo. Tam se samo koplješ, tu pa vidiš marsikaj, spoznaš nove prijatelje ..." Razložita, da so z društvom že bili tudi na morju in da je ideja to ponoviti prihodnje leto, a tak podvig zahteva več dni.

 
Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...
FOTO: Arhiv Pomurca.
 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.06.2024 ob 0:15 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.