https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi ribič Matevž Kramar niza uspehe pri ulovih krapov

19.06.2024 ob 12:30  

Matevž Kramar iz Lipe s svojim veseljem in ljubeznijo do ribolova, vode in narave niza uspehe pri ulovih krapov.


Za ribolov so pridnega in marljivega mladeniča pred sedmimi leti navdušili prijatelji ribiči, s katerimi je skupaj hodil ribarit. Matevžu ni žal, da se je odločil za ta lepi šport, saj ob tem najde svoj mir, zadovoljstvo in srečo, še posebej ko ulovi kakšnega krapa.

Ribe lovi po načelu ujemi – spusti. Dejstvo je, da je potrebno v vsaki Ribiški družini skrbeti za ribji zarod, pri čemer je potrebno ribe kupiti in jih spusti v mirne vode, da potem s časoma zrastejo v velike ribe. Preden se je Matevž odločil, da bo postal ribič, si je kupil ves ribiški pribor, palice … Hrano pa si kupi v ribiški trgovini Mišel Zadravec v Murski Soboti. Očitno gre za dobro ribiško hrano, saj z njo hitro ujame najrazličnejše ribe.

Matevž je bil v zadnjem času na področju ribolova nadvse aktiven in priden, saj je ure in ure vztrajal, da je na trnek ujel kakšnega kapitalca. Delo, marljivost in vztrajnost do športnega ribolova se mu je obrestovalo. Tako je Matevž v zadnjem času ujel kar štiri kapitalne krape. V jezero Speedway v Petišovcih pri Lendavi je ujel 12 kg krapa, druga ribiška bera pa se mu nasmehnila v gramoznici v Banuti pri Mostju pri Črnem logu, kjer je na trnek ujel 10 kg krapa, 6 kg krapa in 11 kg krapa.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2024 ob 13:30 poznavalec ribolovni razmer gost

      Dajte nehajte no, v Petišovcih ribo zgrabi še slepec, tja hodijo tisti, ki drugje ne morejo ribe ujet, ker je velik vložek krapov in rd Lendava fajn služi na dnevnih kartah, v Banuti pa je tudi tako mjhna gramozna jama, da ko tovorjnak na avtocesti malo bole glasno zaropoče, krapi ven skačejo na obalo.

      23 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2024 ob 14:42 gost

      Što de jo to masno mrcino. To je sama maščoba.

      23 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.06.2024 ob 16:13 ..... gost

      tou ma ednu ribu s kartouna napravljenu, te se pa samo z njouf slika

      18 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.06.2024 ob 16:32 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      20 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.06.2024 ob 21:56 ... gost

      Direkt se vide, kak ribo praote objektive bliže drži ka te zgledne veča. Z glavao pa čista drugan gleda...

      18 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.