https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obravnavali podražitve pri komunalni in padavinski vodi ter pri vrtcu

20.06.2024 ob 6:00  

Soboški mestni svetniki so na 13. redni seji, 18. junija, obravnavali podražitve pri komunalni in padavinski vodi ter pri vrtcu.


Mestni svetniki Mestne občine Murska Sobota so pod četrto točko dnevnega reda seje obravnavali sklep o potrditvi elaborata o oblikovanju cene izvajanja storitev javne službe odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode, katere izvaja in zaračunava javno podjetje Komunala Murska Sobota. S 15 glasovi za in petimi glasovi proti so svetniki sklep potrdili. 

V Mestni občini Murska Sobota bodo tako po novem veljale predlagane cene:

  • storitev odvajanja komunalne odpadne in padavinske odpadne vode z javnih površin v višini 0,2248 evra na kubični meter in se poviša v primerjavi z obstoječo ceno za 15,76 odstotka,
  • storitev odvajanja padavinske vode s streh v višini 0,2434 evra na kubični meter in se poviša v primerjavi z obstoječo ceno za 18,96 odstotka,
  • omrežnina za kanalizacijski priključek za odvajanje komunalne odpadne in padavinske vode z javnih površin v višini 1,8204 evra na mesec in se poviša v primerjavi z obstoječo ceno 12,40 odstotka,
  • omrežnina za kanalizacijski priključek za odvajanje padavinske vode s streh v višini 1,1472 evra na mesec in se poviša v primerjavi z obstoječo ceno za 49,71 odstotka,
  • storitev povezava z nepretočnimi greznicami in malimi komunalnimi čistilnimi napravami v višini 2,3817 evra na kubični meter in se poviša v primerjavi z obstoječo ceno za 49,05-odstotka.

S sprejetjem sklepa se ohranja 100-odstotna subvencija omrežnine za odvajanje padavinske odpadne vode s streh, ki je bila določena v skladu s sklepom o sprejemu Elaborata o oblikovanju cene storitev odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode Mestni občini Murska Sobota.

Prav tako so razpravljali o potrditvi elaborata o oblikovanju cene izvajanja storitev javne službe čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v Mestni občini Murska Sobota ter subvencije cene uporabe javne infrastrukture - omrežnine za čiščenje padavinske vode s streh. Ne območju Mestne občine Murska Sobota se obvezna občinska gospodarska javna služba čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode izvaja na podlagi koncesijske pogodbe z družbo Petrol.

17 glasovi za in štirimi proti so svetniki sklep sprejeli. Po novem bodo v Mestni občini Murska Sobota veljale naslednje cene:

  • storitev čiščenja komunalne odpadne in padavinske odpadne vode z javnih površin v višini 1,1857 evra na kubični meter in se poviša v primerjavi z obstoječo ceno za 6,09 odstotka,
  • storitev čiščenja padavinske vode s streh v višini 1,2739 evra na kubični meter in se poviša v primerjavi z obstoječo ceno za 33,14 odstotka,
  • omrežnina za kanalizacijski priključek za čiščenje komunalne odpadne in padavinske vode z javnih površin v višini 3,7462 evra na mesec in se zniža v primerjavi z obstoječo ceno za 1,64 odstotka,
  • omrežnina za kanalizacijski priključek za čiščenje padavinske vode s streh v višini 2,3816 evra na mesec in se poviša v primerjavi z obstoječo ceno za 12,33 odstotka.

S sprejetjem sklepa se ohranja 100-odstotna subvencija omrežnine za čiščenje padavinske odpadne vode s streh. 

Svetniki so odločili tudi o sklepu določitvi cene programov predšolske vzgoje in plačila staršev v javnem vzgojno-varstvenem zavodu Vrtec Murska Sobota.  Med razloge za podražitev so na seji navedli stroške dela, predvsem povišanje plač in regresa ter nižje število vpisanih otrok. Svetniki so predlog sklepa sprejeli s 15 glasovi za in petimi proti.

Cena dnevnega programa za otroka v oddelkih prvega in drugega starostnega obdobja ter v kombiniranih oddelkih od prvega do šestega leta starosti bo po novem znašala 601,42 evra na otroka mesečno.

Vir: Gradivo za 13. sejo mestnega sveta

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.06.2024 ob 7:36 Janko gost

      Še vedno cenejši vrtec kak v Moravskih Toplicah

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.06.2024 ob 10:37 Lendavski nadvojvoda gost

      Sama sociala na komentarjih.Sicer pa,opredelite se za indijsko pleme,vse zastonj,samo prckati ,sociala prehrani vse,z našim denarjem.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.06.2024 ob 10:55 Lendavski nadvojvoda gost

      Indijsko pleme ima vse zastonj ,samo podgansko se razmnoževati,to država podpira,dol z pravicami tujerodnimi,vred z zamotani babami Shipi,ki so se privlekle,pa jih vzdržujemo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.06.2024 ob 12:47 Lendavski nadvojvoda gost

      Kreteni,vred z dušebrižniškimi indijskimi plemeni,naj Bogu izstavijo račun za dež,pedri pederastični.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.06.2024 ob 0:14 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.