https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Štefan Pavlinjek predstavil knjigo V ogledalu življenja

21.06.2024 ob 10:00  

Predsednik Državnega sveta RS Marko Lotrič in sekretarka Državnega sveta RS dr. Monika Kirbiš Rojs sta se danes udeležila predstavitve knjige Štefana Pavlinjeka - V ogledalu življenja.


Štefan Pavlinjek danes velja za podjetnika ter globalnega managerja, njegovi začetki pa segajo v očetovo delavnico, iz katere je ustvaril multinacionalko svetovnega formata. Njegova poslovna pot in pot podjetja Roto se že 50 let vzpenja, a kot pravi sam, vsak dan znova živi najpomembnejšo lekcijo, ki mu jo je predal njegov oče: Kako biti in ostati človek.

Predstavitev knjige je moderirala Karolina Kalan Adamič, ki je tudi pisateljica omenjene knjige, pogovarjala pa se je s Štefanom Pavlinjekom, o katerem govori knjiga, za prijetne glasbene premore je poskrbel Andi Sobočan.

Predstavitve so se udeležili tudi drugi pomembni gostje. Poleg omenjenih tudi prvi predsednik RS Milan Kučan, Jožef Horvat ter škof evangeličanske cerkve Leon Novak. Prijeten pogovor je tekel predvsem o knjigi ter o življenju in njegovih začetkih v podjetništvu, podjetnika Štefana Pavlinjeka, sam pa je izpostavil predvsem podporo družine in nekaterih ključnih ljudi v podjetju.

Kot sam pravi bi lahko svojo podjetniško pot razdelil na tri uspešna obdobja, o čemer pričajo tudi številne nagrade, ki jih je prejelo podjetje, kakor tudi sam. Na koncu vsega pa je sam najbolj ponosen, da družinski posel uspeva še naprej ter da se vanj vključujejo tudi njegovi otroci in vnuki.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.06.2024 ob 10:03 gost

      Da dobiš toliko nepovratnih sredstev kot jih je dobil pavlinjek lahko napišeš več kjig kot jih je napisala pisateljica o heriju poterju.

      24 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.06.2024 ob 10:16 Gost gost

      Še en lampasti narcisoidek, ki želi biti v centru pozornosti. Knjigo pa je nekdo drug napisal..

      23 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.06.2024 ob 10:23 smrkci gost

      A je v knjigi tudi opisano kako je delavcem kradel denar ki so si ga pošteno zaslužili,miljon procentov da ni napisano,ker vsi delodajalci tega nebi napisali.Vsem kapitalistom je rečeno da delavca morajo izkoristiti in iztrebiti do zadnje atomov moči,potem ga pa menjati,in to jim narekuje družba blackrock ,ki vsi kapitalisti morajo vlagati v to družbo,itak to ljudem ni jasno kaj to je,ker so jih že omamili da delodajalcem verjamejo.

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.06.2024 ob 10:32 Karel K. gost

      Upamo samo lahko, da je vse svoje malverzacije z nepovratnimi sredstvi s pomočjo katerih je očetovo strugarsko delavnico spravil do firme, tudi narekoval pisateljici. Če je že Kučan poleg potem se zna zakaj je dobil nepovratna sredstva kot privilegirani obrtnik. Kako to, da ni toliko izobražen, da bi knjigo sam napisal in jo le dal lektorirati. Tudi dimnikar Kramberger ni napisal sam knjig ampak so jih baje tudi pisali drugi. Potrebno je bilo vsebino vskladiti, da nebi odražala dejanskega stanja. On se zares ne more pogledati v ogledalo brez zadržkov in moralnega mačka. Zagotovo je pojasnil tistih dva milijona DM tam času osamosvajanja, katere je zavozil baje s Hrvaško za izdelavo nekih plastičnih žlic. Kot delavci pravijo jih baje ožema do amena že ves čas. Država od njegove firme nima dosti koristi, saj plača nekaj davka, če sploh ne posluje na papirju negativno z zgubo, če pa plača nekaj davka pa dosti več dobi sredstev iz državne blagajne, da si kupi nove stroje. Ta negativna obrtniška selekcija, Kamor spada tudi Pavlinjekova zgodba, katero že 33 let prakticira slovenska politična srenja, je ubila razvoj slovenije in pobeg možganov v tujino, torej sposobni kadri kateri bi zares bili sposobni proizvajati in voditi podjetja brez državnih subvencij. Zaradi takšnih pa je tudi doma ugasnilo mnogo podjetij ker so jih dušili, da bi le ne bili konkurenca Privilegiranemu Pavlinjeku.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.06.2024 ob 13:41 123 gost

        Karel K tu sem na tvoji strani vendar me pa moti da imaš povsod same kritike o rkc pa nikoli nič ne napišeš ker imajo največ premoženja država pa od tega nima nič

        9 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.06.2024 ob 17:48 Karel K. gost

        To je vse, kar ti bom odgovoril, ne bom se naprej s tabo prerekal, ker slabo razumeš ti zadevo o RKC. Ti bereš moje komentarje vendar ali ne razumeš vsebine ali nočeš razumeti. Če bi razumel, potem ti meni nebi podtiokal cerkvenosti in tega, da nisem kritičen do cerkva nasloh ne samo do RKC, saj vse cerkve stojijo na isti Jezusovi ali mohamedovi ideologiji. Mohamed in Jezus sta pa zlorabljeni namišljeni osebi, da so si ti manipulatorji zgradili ta pravljični imperij. Kaj pa šele, da se tako prostaško, necivilizirano in žaljivo izražaš na moj račun, da sem cerkvena svinja, kot si včeraj v enem komentarju napisal.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.06.2024 ob 10:37 gost

      Snajka mu napisala knjigo

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.06.2024 ob 21:21 123 gost

        Nihče ti ne očita cerkvenosti,če kdo ne ve brati si to ti ker je bilo vprašanje zakaj tisto strujo malo ne raziščeš

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.06.2024 ob 10:46 Karel K. gost

      A so prisotni, razen seveda Kučana, ki je moral biti povabljen, saj Pavlinjek brez njega nebi bil niko in nič, zares seznanjeni z vsem negativnim kar je počel Pavlinjek v dosedanjem obrtniško podjetniškem poslovanju, in so prišli na ta zbor samo zaradi tega, da so se enkrat dobro najedli. Moj nekdanji učenec Sobočan mu je popestril s svojo muziko ta dogodek. Kot izobraženi kovinar bi Sobočan moral vedeti te njegove poti. Ta dogodek kaže na dejstvo, da so posamezniki iz človeškega rodu zares prilagodljivi in jim je mar, če slavijo tistega kateri počne v njihovo in čloeško negativnost, samo da so na fotografijah in mislijo, da so pomembni. Požvižgajo se na to, kaj mislijo ljudje kateri vedo resnico o njihovih človeških vrednotah, ki so s tem dokazane negativne. Pavlinjek pa s to pompno prezentacijo svojega življenjepisa V ogledalu življenja dokazuje, da ga ne motijo trupla preko katerih je potoval, da je dosegel to kar ima. To dokazujejo tudi spredaj napisani kratki komentarji. Prepričan sem, da bo Pomurec v naslednjih minutah zbrisal komentarje in tudi možnost komentiranja.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.06.2024 ob 10:52 Pištek gost

      To tudi piše v tej knjigi kak je brezobrazen, kak svinjsko obnasa do delavcev. Verjetna ne, samo sebe hvali. Sicer pa ce je ljubljanski škrat Milan tu te že pošteno nemre bit. Njiva že vesta kak se treba nakrast.

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.06.2024 ob 16:28 neoporečen gost

        Sicer pa ce je ljubljanski škrat Milan tu te že pošteno nemre bit. Kak ste hudobni, naš milan ve dosti o kapitalu, nekdaj je prodajal Marx - ov KAPITAL, ko sose časi spremenili je še vedno ostal pri kapitalu !

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.06.2024 ob 11:50 Šandor gost

      Milica Makoter v glavni vlogi ljubezenskega romana

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.06.2024 ob 13:03 oršoš gost

        Marulek iz Murgelj je verjetno bil govorec in vse pohvalo . Ge pa te so Soboška rdeča smetana ? Anželj ,Kohezijski ,Ritlava,Hoblaj in ostali .Ni jih povabo

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.06.2024 ob 12:58 Škrat Miha gost

      "...najpomembnejšo lekcijo, ki mu jo je predal njegov oče: Kako biti in ostati človek." Ha, ha, ta je najboljša.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.06.2024 ob 13:30 kapital gost

        Vzgled in izkušnje je pridobil pri očetu, se kdo še spomni kako je že bilo z tisto delavnico nekdaj tam v asoboti na Zvezni ul. ?!

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.06.2024 ob 16:56 Karel K. gost

        Zamenjal si ulice in obrtnike, Pavlinjek stari je bil na Cvetkovi ulici, v Zvezni pa je bila obrtna delavnica strugarja Kučana, ko je bila dolgo tam tista podrtija, levo pa Žalig, ki je bil strasten motorist , nosil je brado. Ja smo še tu nekateri kateri se redno spominjamo tistih časov, ta Pavlinjek zdaj star 76 let misli, da ni več nikogar, ki bi vedel kaj o njihovi družinski preteklosti, zato lahko skupaj z Kučanom nategujeta državne organe, predsednika oZS, da je njihova delavnica 75 let trajajoča inovacija. Sramota za OZS, da tega ne preveri.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.06.2024 ob 13:31 Uy gost

      Delavci pa sužnji za minimalna plačo delajo

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.06.2024 ob 16:45 Karel K. gost

      Spet je dobil Pavlinjek svoj dan na Pomurcu, ko je samo on pomemben in to z gosti Obtne zbornice, celo predsednik je ob njem in mu podeljuje nagrado za 75 let trajajoče inovacije. To dokazuje koliko so vredne nagrade državnih institucij in organizacij v Sloveniji. Stari Pavlinjek je v Cvetkovi ulici ob Lendavski v nekdanji Kučanovi delavnici opravljal strugarsko obrt. Stružil je osovine za kmečke gumi vozove za Rakičanskega Šebjana in Obtno podjetje obrtnik Murska Sobota, pa za cirkularke. To se je dogajalo v letih 1964-75. Potem so se preselili na lokacijo ob kanalu. Torerej storitve struženja pa zares niso neka inovacija, saj to človek počne že stoletja. Torej 40 let je le te nove Pavlinjekove ere življenja na temelju državnih subvencij pa tudi to niso bila leta nekih inovacij. Kako zavajajoče so nagrade, ko se jih nekomu podeljuje kar tako na pamet samo zaradi tega, ker je politično blizu titoisitčni politični blaznosti.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.06.2024 ob 16:50 Karel K. gost

      Blaž Cvar sedanji predsedni8k OZS kot naslednik Pavlinjeka, bi se malo moral pozanimati o tej Pavlinjekovi preteklosti in potem podeljevati priznanja, ne pa da jih podeli tistim katerim to naroči Kučan in titoisitčna srenja, da jih mora podeliti, ker so privilegirani. Na ta način Cvar dela sramoto OZS in vsem sposobnim obrtnikom, kateri ustvarjajo na temelju svojegaznanja in sposobnosti ne pa na temelju politične primernosti in državnih nepovratnih subvencij.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.06.2024 ob 17:18 gost

      Psiho Kozic si je očitno sprivatiziral portal Pomurec!🤮

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      21.06.2024 ob 18:53 bolonj gost

      še ena mafijska zgodba pač.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.06.2024 ob 18:54 okatok gost

      da mam tolko penez kot on, ne bi imel takega špeha, bi pa imel lase.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      21.06.2024 ob 22:26 Aha gost

      Kapitalizem kapitalizem oj ti sveta vladar,navadnih delavcev gospodar

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      22.06.2024 ob 8:09 gost

      Še malo in bo vsem enak isto komunajzar stari iz Murgelj oba k sreči več zelo na rezervi a upam da ne bodo dolgo več srali po površju te zemlje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      22.06.2024 ob 17:30 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.