https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Mestni svet: Župan Štihec po spremembi dnevnega reda prekinil sejo

Murska Sobota, 02.02.2012 ob 14:03  

Današnja 10. seja Mestnega sveta MO Murska Sobota se je po sprejetju sprememb dnevnega reda prekinila za malo več kot uro in pol.


Na prvi letošnji seji Mestnega sveta MO Murska Sobota je župan Anton Štihec uvodoma predlagal spremembo dnevnega reda, in sicer, da se na točko 6. dnevnega reda vnese točka o Predlogu Odloka o preoblikovanju zavoda RIS, Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan v javni zavod Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan – skrajšani postopek.

Tri spremembne dnevnega reda

"Predlagam, da se v dnevni red vnese tudi točka kadrovskih zadev, katerega sklep je že pripravljen," je v nadalje povedal mestni svetnik Liberalne demokracije Slovenije (LDS), dr. Mitja Slavinec. K temu pa je Marko Martinuzzi, mestni svetnik iz Slovenske demokratske stranke (SDS) predlagal še, da se na današnji seji odloča tudi o Odloku o spremembi in dopolnitvi odloka o ustanovitvi in izdajanju javnega glasila Soboške novine.

Z Martinuzzijevim predlogom o dopolnitvi dnevnega reda se strinja tudi mag. Robert Celec, prav tako iz SDS. "Gre za namerno zavlačevanje celotne procedure. Zdaj je čas, da se zadeva spremeni, ne pravim, da se popolnoma strinjam s predlogom Martinuzzija, ampak je zdaj pravi čas, da se tudi ta točka da na dnevni red," je povedal Celec. Predlogu pa so nasprotovali svetniki Modre liste Antona Štihca, saj se na politični koordinaciji o tej točki ni govorilo.

Martinuzzi predlaga prvo obravnavo odloka, župan opozoraja na prekinitev seje

Župan Štihec je v nadalje svoj predlog o dopolnitvi umaknil, Martinuzzi pa predlagal prvo obravnavo Odloka o spremembi in dopolnitvi odloka o ustanovitvi in izdajanju javnega glasila Soboške novine, nakar je župan opozoril, da bo v primeru potrditve spremembe dnevnega reda prekinil današnjo sejo.

Župan prekinil sejo, nadaljevala se bo ob 15.30

Mestni svetniki so v nadalje glasovali najprej za dopolnitev dnevnega reda s točko kadrovskih zadev, ki je bila z 20 glasovi sprejeta, sprejet je bil tudi predlog Martinuzzija, in sicer s 16 glasovi, z 21 glasovi pa je bil sprejet tudi celotni spremenjeni dnevni red. Župan MO Murska Sobota je po glasovanju prekinil sejo za dobro uro in pol. Seja se bo nadaljevala ob 15.30.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. copicar
      02.02.2012 ob 17:19 copicar

      sds,lds,zares in sd bi ge natiro u tri krasne Barabe ene celo soboto mate za somara j...m vam m...r pokvarjeno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. agrotron
      02.02.2012 ob 19:01 agrotron

      Najbrž bi radi Bencika v službo spravili. Župan nedaj se zafrkavati od tej g..a..i !!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. xerox
      03.02.2012 ob 12:45 xerox

      Copicar meni je neka nej jasno? Tij si že včeraj ob 17:19 komentejro na Pomurce ka se je dogajalo na seji mestnoga svejta. Pa ka, tij si bil tan? Si tij slučajno mestni svetnik? Jes san včeraj večer na AS-e glejdo sejo. Ka ma štera televizija v živo sejo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.