https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Mestni svet MOMS sprejel predlog odloka o proračunu za tekoče leto

Murska Sobota, 02.02.2012 ob 21:45  

Člani mestnega sveta po šestih urah in pol sprejeli predlog odloka o proračunu MOMS za leto 2012. Seja se je pred predlagano točko Odloka o spremembi in dopolnitvi odloka o ustanovitvi in izdajanju javnega glasila Soboške novine prekinila in se bo nadaljevala v torek, 7. februarja.


Deseta redna seja Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota se je po dobri uri in pol prekinitve nadaljevala s potrditvijo zapisnikov 3. izredne seje, 9. redne seje in 5. dopisne seje, ki jih je pojasnil direktor mestne uprave MOMS Bojan Petrijan.

Predlog Odloka o proračunu MOMS za tekoče leto – osrednja tema

Temu je sledila osrednja tema današnje redne seje, Predlog odloka o proračunu Mestne občine Murska Sobota za leto 2012 – II. obravnava, ki so jo mestni svetniki s podajanjem amandmajev obravnavali in po šestih urah in pol tudi soglasno potrdili s 25 glasovi ZA.

Po predstavitvi Predloga odloka o proračunu MOMS za leto 2012 – II. obravnava, ki jo je podal Domjan Slavko, je mag. Nataša Horvat iz odbora za proračun in finance članom mestnega sveta pojasnila katere sklepe so v omenjenem odboru sprejeli in predlagala, da se predlagani kadrovski načrt ne sprejme, ampak je svoj predlog z razložitvijo v nadaljevanju redne seje spremenila.

Andrej Mešič iz odbora za gospodarstvo, kmetijstvo in turizem je predstavil štiri sklepe, ki so jih sprejeli v odboru, med drugim tudi izgradnjo razsvetljave v Fazaneriji. "V primeru, da bo ta proračun sprejet, je hkrati smiselno urediti odvod odpadnih voda," je povedal Mešič. V nadaljevanju pa so svoje sklepe podali tudi predstavniki odbora za družbene dejavnosti, odbora za urbanizem in urejanje prostora ter gospodarsko infrastrukturo in odbora za informiranje, promocijo mestne občine in mednarodno sodelovanje.

Mag. Robert Celec iz Slovenske demokratske stranke (SDS) je v enem stavku opisal obravnavan proračun: "Proračun vsebuje za občinske proračune neobičajno rizičen projekt, je selektivno varčevalen, saj nasprotno od pričakovanega vsi proračunski porabniki ne delijo enako usode krize, pretiravanje v eno in drugo smer je očitno." Celec je predvsem izpostavil famozni projekt Fazanerija oziroma izkoriščanje energije oziroma vode, za katerega pravi, da ga ne prepriča.

Celec je zaključil z mnenjem o projektu izgradnje reflektorjev na stadionu, s katerim se, kot ostali mestni svetniki, strinja, saj kot pravi, si želimo imeti stabilnega prvoligaša v mestu in to z odlično nogometno šolo in primernimi pogoji. S samo izgradnjo reflektorjev na stadionu se strinja tudi Davor Škorjanec iz Slovenske nacionalne stranke (SNS), vendar se sprašuje, kdo bo plačeval nastale stroške po tem projektu.

Na seji prisoten tudi predstavnik navijačev Mure 05

Socialni demokrati (SD), ki bodo proračun podprli, si želijo bolj transparentnega pregleda investicij in da se ne bi vedno iste investicije vlekle iz leta v leto, saj se zavedajo, da se v tekočem letu vseh želja ne bo dalo uresničiti. Iz LDS pa županu Antonu Štihcu poleg vseh virov prihodkov, v kolikor bo župan želel, nudijo še dodatno pomoč pri iskanju dodatnih prihodkov. "Poskusimo potegniti še iz drugih virov, kjer lahko, da bo občina imela manj stroškov," je zaključil Güjt.

Predlog Odloka o proračunu se je z dodanimi amandmaji potrdil

Tretja točka dnevnega reda se je po dolgih šestih urah in pol (z vmesno pavzo) zaključila z dodanimi 16 amandmaji, od katerih le en amandma ni bil sprejet. Pred samim glasovanjem je tokratno redno sejo zapustil Davor Škorjanec (SNS) iz protestnih razlogov. Ostali mestni svetniki pa so soglasno sprejeli osrednjo točko dnevnega reda, čemu sta sledili še dve točki dnevnega reda (Sklep o sprejetju načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem MOMS za leto 2012 in Predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za prostorske ureditve skupnega pomena za vojašnico BEREK pri Murski Soboti – ponovna II. obravnava).

Seja se nadaljuje 7. februarja

Župan MOMS Anton Štihec je po sprejetju teh dveh točk sejo prekinil še preden bi se obravnavala šesta točka iz dnevnega reda (Odlok o spremembi in dopolnitvi odloka o ustanovitvi in izdajanju javnega glasila Soboške novine), ki jo je predlagal Marko Martinuzzi. Seja se bo nadaljevala v torek, 7. februarja 2012.

 Jasmina Opec (SLS) in Davor Škorjanec (SNS) sodelujeta tudi v bodoče

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. zisko
      02.02.2012 ob 22:42 zisko

      Ge mi živemo pa keri normalen človek lejko voli Celeca ka se tu not kaže ,pa mislen ka je tau brez komentara ,aja pa gringose na seji bravo občina ,lejko bi tude keri od njih mel govor ka bi verjetno bil dosti bole čeden od polovice ka so v tom meston svejte ,ka se tau dogaja , edini čedni na seji Davor pa Black Gringosi bravo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. zizi23
      03.02.2012 ob 11:49 zizi23

      celec in compani. mislili ste ka te doubili kaksne pozitivne ocene, ka ste podprli stiheca pri gradnjio raflektorov na igrisci. A izpadnilio ste ene velke budale. Poglednite ka pijsejo o vas na sobota.info. Kak vas sramotijo. Janso je najbrz sran ka ma taksne clane. Jaas vas sicer podpiran ali ka da so vsi proti. Celec samo telko zupan Novoga mesta in Kopra je odstopo od gradnje dvorane za EP v kosarki 2013. Nega pa skoda pejnez za tou. Mij siromaceki pa mo delali reflektore na igrisci . Pa tou vij SDS podprete kterih sef Janmsa je pravo, ka naj se finansirajo samo tisti projekti kteri so nujno potrebni. Zberite se Celec, Martinuzi , Gujt , Milosevic pa podprejte finan cno tiste projekte kteri so Soboski obcini nujno potrebni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.