https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Lendava postala članica združenja PANNON EGTC

Lendava, 07.02.2012 ob 15:34  

Občina Lendava je v soglasju s slovensko vlado pristopila k Evropskemu združenju za teritorialno sodelovanje Pannon EGTC, združenju, ki je bilo na pobudo madžarskega mesta Pecs ustanovljeno pred dvema letoma. Lendava se je tako pridružila 56 članicam združenja, med katerimi sta tudi občini Nova Gorica in Šempeter-Vrtojba.

Kot poroča dnevnik Delo, bo Evropska unija za financiranje programov vseh evropskih druženj za teritorialno sodelovanje v novi finančni perspektivi med leti 2014 in 2020 namenila kar 12 milijard evrov. Kolikšen delež bo dobilo združenje Panon EGTC, ni znano, glede na pripravljenost na sodelovanje vseh članic pa po besedah župana mesta Pesc lahko pričakujejo velik kos 12 milijard evrov vredne torte.

Lendavska občina se je po besedah župana Antona Balažka za članstvo v Panon EGTC, največjem teritorialnem združenju v Srednji Evropi, odločila predvsem zaradi možnosti sodelovanja in razvijanja multikulturnosti med ljudmi, poudarjene skrbi za mlade in skupnega uresničevanja razvojnih programov na področju gospodarstva, še posebej turizma in varovanja okolja. Med drugim bi se za včlanitev trenutno naj zanimali tudi občini Moravske Toplice in Ptuj, ob vstopu Hrvaške v EU pa bi se naj združenje razširilo še za nekaj hrvaških občin.

Anton Balažek

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.