https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

EŠMS: Na eni šoli od višješolske izobrazbe do bolonjskega magisterija

Murska Sobota, 09.02.2012 ob 10:44  

Ekonomska šola Murska Sobota Višja strokovna šola deluje že dvanajsto leto. Do danes je diplomiralo in si pridobilo 6. stopnjo izobrazbe več kot 700 študentov.


V študijskem letu 2008/09 je Ekonomska šola Murska Sobota Višja strokovna šola pričela z izvajanjem prenovljenega višješolskega programa EKONOMIST in v jeseni 2011 z izvajanjem višješolskega študijskega programa INFORMATIKA za redni in izredni študij. Izobraževalna programa ekonomist in informatika sta javnoveljavna in ju je sprejel minister za šolstvo in šport Republike Slovenije (Ur. L. RS 117/2007). Programa sta mednarodno primerljiva, fleksibilna, odprta in prilagodljiva potrebam uporabnikov ter povečujeta zaposljivost diplomantom. Študij traja dve leti, v skladu z evropskimi izobraževalnimi usmeritvami. Oba študijska programa sta ovrednotena s 120 kreditnimi točkami (KT) po sistemu ECTS. Z uspešno končanim programom in diplomo študentje pridobi jo višješolsko strokovno izobrazbo 6/1. 

Podatki o diplomantih in njihovi zaposljivosti so dovolj zgovorni in dokazujejo, da je bila odločitev o ustanovitvi višje šole na našem področju ekonomsko upravičena. Na EŠVŠ so prepričani, da so bistveno prispevali k dvigu izobrazbene ravni v Pomurju. Veliko njihovih diplomantov se je odločilo za nadaljevanje študija na ustreznih fakultetah in nekateri med njimi so študij že zaključili. Želja po nadaljnjem študiju njihovih diplomantov jih je vzpodbudila, da so s študijskim letom 2007/08 kot organizacijska enota Fakultete za komercialne in poslovne vede Celje uvedli 2. letnik visokošolskega izobraževanja v programu KOMERCIALA, v katerem si študenti v dveh letih pridobijo naziv DIPLOMIRANI EKONOMIST. 

V jeseni 2011 so pričeli v njihovem zavodu v sodelovanju s Fakulteto za komercialne in poslovne vede Celje z izvajanjem podiplomskega magistrskega študija druge stopnje Komerciala, s čimer Ekonomska šola Murska Sobota zaključuje vzpostavljeno vertikalo od srednje poklicne izobrazbe (trgovec, administrator) do bolonjskega magisterija na področju ekonomije in poslovnih ved. K akreditaciji magistrskega študija so jih vzpodbudili prvi diplomanti dodiplomskega študija in številni klici potencialnih študentov iz gospodarstva, ki si želijo pridobiti nova znanja in višjo stopnjo izobrazbe v domačem okolju.

ZA ŠTUDIJSKO LETO 2012/2013 RAZPISUJEJO:

1. Višješolski strokovni program EKONOMIST za pridobitev naziva EKONOMIST za redni in izredni študij. Možne usmeritve:

KOMERCIALA, RAČUNOVODSTVO, TURIZEM, PODJETNIŠTVO.

 2. Višješolski strokovni program INFORMATIKA za pridobitev naziva INŽENIR/INŽENIRKA INFORMATIKE za redni in izredni študij.

 3. Visokošolski študijski program za pridobitev naziva DIPLOMIRANI EKONOMIST za izredni študij, in sicer:

-          drugi letnik, v katerega se lahko vpisujejo diplomanti višješolskih strokovnih programov,

-          tretji letnik, v katerega se lahko vpisujejo diplomanti višjih šol po programih, sprejetih pred letom 1994.

4. Magistrski študijski program druge stopnje Komerciala za pridobitev naziva MAGISTER POSLOVNIH VED za izredni študij, v katerega se lahko vpišejo vsi, ki imajo diplomo 1. stopnje in ga izvajamo v sodelovanju s Fakulteto za komercialne in poslovne vede Celje.

Vse  kandidate vabijo na informativne dneve, ki bodo za:

-       višješolski študij EKONOMIST in INFORMATIKA 10. 2. 2012 ob 10. in 16. uri in 11. 2. ob 10. uri ter 18. 2. ob 10. uri v prostorih Ekonomske šole Murska Sobota Višje strokovne šole, Noršinska ulica 13.

-       visokošolski in magistrski študij 10. 2. ob 10. in 16.30 uri in 11. 2. ob 10. uri v prostorih Ekonomske šole Murska Sobota Višje strokovne šole, Noršinska ulica 13.

PREDNOSTI:

     - redni - brez šolnine

     - številne strokovne ekskurzije

     - predavatelji - strokovnjaki iz prakse

     - zaposljivost diplomantov

     - možnost delovanja v Študentsko podjetniškem in inovacijskem centru

     - ERASMUS  listina, možnost študijske prakse v tujini

     - odlični pogoji za študij

     - skrb za študente s tutorstvom

     - možnost študija vse do magisterija v domačem okolju

Ekonomska šola Murska Sobota Višja strokovna šola vabi, da se vključite v višješolski, visokošolski ali magistrski študij in si pridobite strokovno teoretično znanje, ki bo praktično uporabno, kar pričakujejo tudi vaši bodoči delodajalci.

Več informacij o študijskih programih si lahko ogledate TUKAJ.

PR prispevek

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.