https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Prekmurka Jasmina Opec tudi uradno postala poslanka

Ljubljana, 14.02.2012 ob 14:47  

Državni zbor je danes potrdil mandate nadomestnim poslancem, ki tako v poslanske klopi prihajajo namesto poslancev, ki so postali ministri.


Med njimi je tudi 26-letna Jasmina Opec (SLS) iz Rakičana, ki je tako tudi uradno postala poslanka. Mlada Prekmurka je zamenjala novega ministra gospodarski razvoj in tehnologijo Radovana Žerjava.

Jasmina Opec na zasedanju Mandatno-volilne komisije Državnega zbora

Nadomestni poslanec je po statustu enakovreden poslancu, ki je bil izvoljen na parlamentarnih volitvah z vsemi obveznostmi in pravicami. Med drugim je tako upravičen do poslanske imunitete in do enoletnega nadomestila za plačo po prenehanju funkcije. V primeru vrnitve prvoizvoljenega poslanca nazaj v državni zbor pa nadomestnemu poslancu preneha njegov mandat.

Nadomestni poslanci Državnega zbora

Foto: Državni zbor

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      15.02.2012 ob 10:58 PREKMUREC

      Končno nešče nouvi pa neobremenjeni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. legenda57
      15.02.2012 ob 11:48 legenda57

      ka pa,če je obremenjeni.............................?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. PREKMUREC
      15.02.2012 ob 14:09 PREKMUREC

      No vejpa vidli mo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. amazone
      15.02.2012 ob 17:48 amazone

      Sneja od Središkoga V....a, pa še kako obremenjena. Ona de zdaj bole za manjšine, somo še mladoga Tibija more nikak notri porijnoti.Žerjav ima dug do oba.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. tarantela
      18.02.2012 ob 22:36 tarantela

      Očitno zavist v naši državi res nima meja. Jasmina je izredno sposobna ženska in razen vaše očitne zavisti ne vidim nobenega razloga, da bi kakorkoli podvomili v njeno poštenost in delovnost! Če je kdo primeren za poslanko, je to ona! In do tega mesta je prišla samo s trdno voljo in trudom! Sploh pa ne vem zakaj se razpravlja o obremenjenosti pri ljudeh!? Vsi smo obremenjeni, že samo zaradi tempa življenjja! Kako da poslanci nebi bili? Saj so vendar iz dneva v dan deležni samo kritik! nihče pa ne vidi, kako stresno je dejansko delati v takšnih razmerah! Prosim, če ste malo bolj strpni do sočloveka in pokažete vsaj malo spoštovanja!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. asomi
      23.02.2012 ob 13:40 asomi

      Se pridružujem taranteli. Hahahaha vidim, de ne morete mirno spati,.... joj, joj, joj!!!! :-P Ne pozabite, kjer je želja, tam je moč!!!! Čestitke Jasmina, izjemna si, le tako naprej! P.S. Za vse tiste zavistneže pa priporočam živ prenos na rtv3 - TAM BO JASMINA OPEC- NE POZABITE!!!! :-) DA BOSTE LAŽJE ZASPALI! :-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.