https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V projektu Women & Youth nastalo 10 novih podjetij

16.02.2012 ob 10:08  

Projekt Women & Youth, ki se je pričel septembra 2009 in bo trajal do konca tega meseca, so preko usposabljanj in delavnic usposobili 700 udeležencev, nastalo pa je 10 novih podjetij.

Cilj projekta »Prekomejna iniciativa za vseživljenjsko učenje žensk in mladine – Women & Youth« je prispevek k razvoju čezmejnih regij ter razvoju konkurenčnega in trajnostnega območja sodelovanja s priložnostmi za zaposlitev in zaslužek. Projekt je potekal v okviru V okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 v skupni vrednosti 628.620,39 evrov, od tega je sofinanciran s sredstvi ESRR za nekaj več 500 tisoč evri.

Vodilni partner v projektu je bilo Društvo za trajnostni razvoj podeželja ŽITEK,  aktivni pa so še projektni partnerji iz madžarske Bögöte Fejlesztéséért Nonprofit Kft., CELODIN Zalai Alapítvány, in Zalai Falvakért Egyesület ter slovenski partnerji Ekonomski institut Maribor d.o.o., Goričko drüjštvo za lepše vütro ter EGIDA, center za lokalni razvoj, svetovanje in storitve, d.o.o.

Usposobljenih 700 udeležencev, nastalo 10 podjetij

Rezultate uspešno izpeljanega projekta je včeraj predstavilo Društvo Žitek. V okviru projekta so se za ciljne skupine, v katero so vključene zaposlene in brezposelne ženske, zaposleni in brezposelni mladi, študentje, potencialni podjetniki, gospodinje iz ruralnega območja, civilna iniciativa, člani neprofitnih društev ter lokalno prebivalstvo, organizirale različne tematske delavnice, različni jezikovni in IKT tečaji, tečaji za sobarice ter za mentorje, kateri so tekom projekta pomagali pri učenju na daljavo.

Skupno je bilo organiziranih 20 delavnic ter 50 različnih tečajev in usposobljenih 700 udeležencev. Ob tem je nastalo 10 novih podjetij in informacijske točke so pripomogle, da so svetovali kar 600 udeležencem. Projektno spletno stran je obiskalo 3000 obiskovalcev ter se preko učenja na daljavo vpisalo kar 56 uporabnikov.  

Skušali spremeniti tradiconalne načine razmišljanja

Kot ključni rezultat se je izboljšala koordinacija in izmenjava znanja z izobraževalnimi in razvojnimi inštitucijami v smislu izvajanja edukacije (treninga) in svetovanja za ženske, mladino ter nezaposlenimi. Izboljšana komunikacija je prav tako pripeljala do razvoja in implementacije novih poslovnih idej, ter povečala razvoj podjetniške klime na čezmejnem območju. Na ta način so skušali spremeniti tudi tradicionalen način razmišljanja o „zaposlitvi za celo življenje“ in sodelujoče spodbudili k dojemanju trendov trga dela v globalnem poslovanju.

Foto: women-youth.eu

Realizacija projektne ideje je pomembno vplivala na spremembo zavesti celotne družbe o pomembnosti samoiniciative za doseganje ciljev na področju vseživljenjskega učenja in osebnostnega razvoja, prispevala pa je tudi k splošnemu razvoju celotnega čezmejnega področja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.