https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Konkretno odločitev o Acti bo sporočil Žerjav

16.02.2012 ob 18:32  

Vlada se nagiba k zamrznitvi ratifikacije sporazuma proti ponarejanju (Acta), dokončno odločitev pa bo sporočil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav.


Kot navajajo na 24ur.com, je minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk povedal: »Ratifikacija je naloga parlamenta, konkretne postopke, kaj mora vlada v zvezi s tem ukreniti, bo vedel kolega Žerjav.« Pojasnil pa je še, da gre za pomen politične odločitve, da vlada ne vidi »praktične potrebe, da bi Slovenija to morala zdajle ratificirati.«

Konkretno odločitev bo sporočil Radovan Žerjav

Slovenija je k sporazumu Acta z odločitvijo prejšnje vlade stopila 26. januarja, kar je sprožilo nemalo nezadovoljstva in kritik. Nekatere države so se odločile za zamrznitev ratifikacije sporazuma – bo takšna tudi odločitev slovenske vlade?

Foto: Delo

Minister Radovan Žerjav bo v zvezi z Acto spregovoril v petek na javni predstavitvi mnenj o Acti, ki jo v DZ organizira parlamentarni odbor za zadeve EU, v petek pa bo sicer v Ljubljani potekal tudi drugi protestni shod proti Acti.

Vir: 24ur.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.