https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nekdanji mariborski župan Sovič na čelu Elektra Maribor

Maribor, 02.03.2012 ob 10:27  

Boris Sovič je postal nov predsednik uprave Elektra Maribor. Nekdanji mariborski župan je tako nasledil oktobra lani razrešenega Andreja Kosmačina, v vmesnem obdobju pa je podjetje začasno vodil Pomurec Silvo Ropoša.

Nadzorni svet Elektra Maribor, ki mu predseduje Pomurec  Roman Ferenčak, se je na Včerajšnji seji odločal o novem predsedniku uprave in soglasno izbral Borisa Soviča. Nekdanji mariborski župan in član Socialnih demokratov naj bi vodenje drugega največjega elektrodistributerja pri nas prevzel še ta mesec.

Boris Sovič 

Spletne Finance so ob tem poročale, da imenovanje vseeno naj ne bi bilo tako gladko, saj nekateri nadzorniki po njihovih informacijah Soviča naj ne bi želeli imenovati. Kandidati, med katerimi so odločali člani nadzornega sveta, niso usklajeni z novim resornim ministrom Zvonkom Černačem, ki po besedah poznavalcev sicer Soviča ne podpira, še pišejo Finance.

Omenimo, da so se za direktorski stolček poleg Soviča potegovali še nekdanji direktor Lafarge Cementa Iztok Virant, nekdanji prvi nadzornik Elektra Maribor Matjaž Madžarac, direktor sektorja skupnih storitev pri Elektru Celje Nino Maletič in dosedanji zastopnik Silvo Ropoša.

Silvo Ropoša

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.