https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Žerjav obljubil gospodarstvenikom finančno razbremenitev

Ljubljana, 02.03.2012 ob 14:35  

V Ljubljani so se srečali predstavniki ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter predstavniki gospodarstva. Beseda je tekla o najbolj aktualnih gospodarskih temah in ukrepih za zagon ter krepitev konkurenčnosti gospodastva.

Kot poročajo na 24ur je minister Radovan Žerjav napovedal nekatere ukrepe za finančno razbremenitev gospodarstva, ki jih bo vlada vključila v rebalans. Žerjav si želi, da bi že v prvem letu mandata stopili v smer konkurenčnejšega poslovnega okolja. Po navedbah finančnega ministra Janeza Šušteršiča naj bi bili ukrepi vredni 150 milijonov evrov in v celoti namenjeni gospodarstvu.

Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič je po srečanju povedal, da je treba zagotoviti nov gospodarski zagon. Problem gospodarstva vidi v nelikvidnosti, premajhni prepoznavnosti v svetu in nekaterih razvojnih vprašanjih. Hribar Milič podpira vlado v predlogih, ki jih je zapisala v koalicijski pogodbi in meni, da so spremembe potrebne in da jih je treba v čim večji meri čim hitreje izpeljati. Konkretno je izpostavil zagotovitev finančne stabilnosti v Sloveniji, s čimer bi si zagotovili kredibilnost na mednarodnih trgih. Po njegovih besedah je potrebno omogočiti nov gospodarski razvoj, debirokratizacijo postopkov, privabiti tuje investitorje in zagotoviti večjo pravno varnost ter reforme na trgu dela, pokojninskega sistema in zdravstva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.