https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Sara Karba: Podpredsedniško mesto stranke mi pomeni zelo veliko

Trbovlje, 04.03.2012 ob 7:32  

Na včerajšnjem kongresu stranke liberalnih demokratov Slovenije v Trbovljah je bilo izvoljeno novo vodstvo. Predsednik je kot edini kandidat postal dr. Iztok Podbregar, eno od podpredsedniških mest pa je zasedla Ljutomerčanka Sara Karba.

Katarino Kresal, ki je po pologu na zadnjih parlamentarnih volivah odstopila z mesta predsednice Liberalne demokracije Slovenije, bo odslej vodil dr. Iztok Podbregar. Za nekdanjega načelnika Generalštaba SV in direktorja Sove Iztoka Podbregarja je glasovalo 149 od 154 delegatov LDS.

Po izglasovanih statutarnih spremembah bo imela LDS poslej štiri podpredsedniška mesta ali dvakrat več kot doslej. Eno od njih je zasedla 28-letna Ljutomerčanka Sara Karba, preostala mesta pa so zasedli še Zmago Zadnik, Sonja Kralj Bervar in Božo Fleischman.

Karbova je zelo ponosna na velik osebni in politični dosežek

In kaj Ljutomerčanki pomeni zasedba podpredsedniškega stolčka? "Na izvolitev na podpredsedniško mesto stranke sem zelo ponosna in mi pomeni zelo veliko, je velik osebni in seveda tudi politični dosežek, ki je prišel dokaj nepričakovano, saj o tej funkciji do samega evidentiranja kandidatov sploh nisem razmišljala. Je pa izvolitev velika čast, ki so mi jo izrekli člani LDS, da so mi kljub moji mladosti in štartni politični kilometrini izkazali tolikšno zaupanje, katero se bom trudila upravičiti s svojim delom," pravi Karbova, ki je doslej delovala pretežno na lokalnem področju: "Res je, da sem bila do sedaj bolj aktivna na lokalni politični sceni kot občinska svetnica, sem pa vseskozi delovala tako na lokalni kot tudi na nacionalni ravni v Mladi liberalni demokraciji - podmladku LDS in samem svetu LDS."

Kakšne pa bodo njene nalogo v okviru podpredsednice stranke? "Točno razdelitev nalog podpredsednikov bomo dorekli na kolegiju predsednika v ponedeljek. Ker smo razširili število podpredsednikov, verjamem da bo tudi delo olajšano in bolj efektivno, saj nam bo lažje pokrivati vsa področja. Vsekakor pa ostajam aktivna v delovanju na lokalnem področju," novopečena visoka funkcionarka LDS.

Kdo je Sara Karba?

Sara Karba je rojena leta 1983 in stanuje v Ljutomeru. Osnovno šolo je obiskovala v Murski Soboti, srednjo šolo pa v Ljutomeru na Gimnaziji Franca Miklošiča. Po uspešno opravljeni maturi jo je študijska pot zanesla v Ljubljano, in sicer najprej na Filozofsko fakulteto, kasneje pa na študij Komunikologije na Fakulteti za družbene vede, kjer ravno dokončuje diplomsko nalogo.

Karbova ni novinka na političnem prostoru, saj jo je politika zanimala že v srednji šoli, aktivneje pa se je v njej začela udejstvovati v študijskem času. Leta 2010 je na pobudo LO LDS Ljutomer ponovno ustanovila LO Mlado liberalno demokracijo Ljutomer, lani pa so se združili z odbori desnega brega reke Mure in ustanovili Pokrajinski odbor Prlekije mLD – POP.

Prvič se je kot kandidatka pojavila na lokalnih volitvah že leta 2006, na lanskih lokalnih volitvah 2010, pa so jo občani izvolili v Občinski svet Občine Ljutomer, kjer je edina ženska in hkrati najmlajša članica. Kandidala je tudi na zadnjih parlamentarnih volitvah za poslanko, vendar ni je imela v Francu Jurši premočnega nasprotnika.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.