https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Šoltes Štihcu v zvezi z občinskimi zemljišči dal minus, a mu ne more nič

Murska Sobota, 06.03.2012 ob 10:53  

Računsko sodišče, ki ga vodi Igor Šoltes, je  pregledalo poslovanje oz. prodajo in menjavo zemljišč mestnih občin Ljubljana, Murska Sobota in Nova Gorica. 


Na Računskem sodišču so revizije izvedli na pobudo komisije državnega zbora za nadzor javnih financ, gre pa se za zemljišča, ki so (bila) v lasti občin. Šoltes je ob tem opozoril, da očitno razpolaganje občin z nepremičninami predstavlja tveganje za koruptivna dejanja. 

Murskosoboški občini negativno mnenje

Cilj revizije je bil izrek mnenja o pravilnosti poslovanja Mestne občine Murska Sobota v letih od 2007 do 2010 v delu, ki se nanaša na prodaje in menjave zemljišč. 

Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja Mestne občine Murska Sobota v letih od 2007 do 2010 v delu, ki se nanaša na prodaje in menjave zemljišč, izreklo negativno mnenje, ker občina ni poslovala v skladu s predpisi v naslednjih primerih:

• posamični programi ravnanja s stvarnim premoženjem v devetih primerih prodaje oziroma menjave zemljišč niso vsebovali vseh predpisanih sestavin,  v enem primeru menjave zemljišč v vrednosti 76.896 evrov pa je bila cenitev na dan sprejema posamičnega programa starejša od šestih mesecev;

• neposredno pogodbo o prodaji stavbnih zemljišč v vrednosti 868.445 evrov je sklenila štiri mesece po neuspeli ponovno izvedeni javni dražbi;

• postopek prodaje zemljišč (pogodba v vrednosti 151.000 evrov) je vodila na način, ki ni zagotavljal enakopravnega obravnavanja ponudnikov;

• v petih primerih prodaje zemljišč, ko se gradnja ni začela v roku, se na zamudo roka za izpolnitev obveznosti ni odzvala na zakonsko predviden način ter ni uveljavila zakonskih posledic pogodbenih določil;

• ni vzpostavila popolne evidence o zemljiščih v njeni lasti.

Odzivnega poročila niso zahtevali

Računsko sodišče je Mestni občini Murska Sobota podalo nekaj priporočil, odzivnega poročila pa ni zahtevalo, ker so bile nepravilnosti odpravljene že med revizijskim postopkom, oziroma so bili sprejeti ustrezni popravljalni ukrepi. »Menimo, da je bilo poslovanje Mestne občine Murska Sobota v delu, ki se nanaša na prodaje in menjave zemljišč v letih od 2007 do 2010, zaradi ugotovljenih nepravilnosti, ki jih navajamo v prejšnjem odstavku, v pomembnem neskladju s predpisi in usmeritvami,« je Računsko sodišče med drugim še zapisalo v revizijskem poročilu. 

Kazni za omenjene kršitve v zakonodaji niso predpisane.

    Komentarji

    1. amazone
      06.03.2012 ob 12:03 amazone

      Da je tou delo je bil še Janšov in je imel večinsko podporo svetnikov. Torej .....NI KRIV.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.