https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti so se srečali podporniki družinskega zakonika

Murska Sobota, 08.03.2012 ob 8:46  

Včeraj zvečer je v MIKK-u v Murski Soboti neformalna skupina "Pomurje je Za" v sklopu referendumske kampanje organizirala debato o novem družinskem zakoniku.

Udeleženci debate so si najprej ogledali dokumentarni film Daddy and Papa. Dokumentarec, katerega glavna tema so gejevske družine v ZDA, se osredotoča na posvojitve, vzgojo in družinsko življenje gejevskih parov.

Filmu bi morala slediti debata z argumenti za in proti spremembam, ki jih prinaša predlagani zakonik. Ker pa so bili prisotni na debati enotnega mnenja, vsi za podporo novega družinskega zakonika, je debata potekala v iskanju razlogov, zakaj imajo nasprotniki zakonika med Slovenci številno podporo.

Strinjali so se, da je problem v napačni predstavi slovenske javnosti o tem, kaj novi zakonik sploh prinaša. Po mnenju večine udeleženih na debati je prevelik poudarek same kampanje na spremembah, ki jih predlagani zakonik prinaša v homoseksualne družine in zmotno prepričanje med Slovenci o tem, kaj te spremembe konkretno prinašajo. Po njihovem mnenju so premalo predstavljene pravice, ki jih zakonik prinaša otrokom v vseh oblikah družine.

Rešitev vidijo v natančni opredelitvi sprememb, ki jih zakonik prinaša, ter v predstavitvi konkretnih primerov in težav, s katerimi se v različnih družinah soočajo. Menijo da bi se v kampanjo morali vključiti tudi socialni delavci, ki sam zakonik izvajajo v praksi in tako najbolje poznajo pomanjkljivosti obstoječe zakonodaje, ki trenutno ureja to področje.

    Fotogalerija