https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Prenočevanje pod gladino na Floridi in Švedskem

8.3.2012  

Če smo v prejšnjih POM-TURAH prikazali, kako lahko preživite dopust v krošnjah dreves, vam tokrat predstavljamo možnosti nočitev pod vodo.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Na Floridi v ZDA  imate možnost prenočiti v slovitem podvodnem hotelu Jules Undersea Lodge. Podvodna struktura je včasih služila za različnim snemanjem dokumentarcev. V osemdesetih letih so ga prenovili in ga začeli ponujati turistom. Za namestitev se je potrebno s potapljaško opremo potopiti do 7 metrov globine, kjer vas pričaka vaš podvodni apartma. Vsi obroki so postreženi in so delo kuharskega mojstra. V ponudbo je vključeno tudi neomejeno potapljanje, seveda če ste certificirani potapljač. Nočitev bo posameznika olajšala za 600 eurov.

Če ste mnenja, da je Florida predaleč se lahko odpravite na Švedsko, kjer vam na jezeru Malaren ponujajo nastanitev  tri metre pod vodo. V zgornjem delu je majhna kuhinja z jedilnico, ki jo obdaja terasa. V »kleti« pa se nahaja spalnica z ribjim razgledom. Osebje vas s čolnom pripelje do Utter–inna, kot se imenuje hotelček, kjer preživite željeno število dni.  Na razpolago imate tudi manjši čoln, ki vam omogoča raziskovanje jezera. Podvodna avantura na Švedskem vas bo stala 150 eurov na noč.

Jules Undersea Lodge - Florida


Jules Undersea Lodge - Florida

 

Jules Undersea Lodge - Florida

 

Jules Undersea Lodge - Florida

 

Utter Inn - Švedska

 

Utter Inn - Švedska

 

Utter Inn - Švedska

 

Utter Inn - Švedska

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Vir:

( Jules Undersea lodge) -  www.jul.com

(Utter Inn) -  http://travel.spotcoolstuff.com


OGLEJTE SI TUDI OSTALE POPOTNIŠKE PRISPEVKE:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.03.2012 ob 6:45 sulica gost

      či maš malo straj pred zaprejtimi prostori si gotov.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2012 ob 8:19 berden gost

      nej je tau za sakoga

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.