https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Obisk pomurskih hotelov raste, prednjačijo Terme 3000

09.03.2012 ob 10:57  

Lansko leto so Sloveniji v primerjavi z letom prej zabeležili rast števila turistov za sedem odstotkov, ob tem se je za 8,8 odstotka povečalo tudi število tujih turistov, ki so skupno porabili več kot dve milijardi evrov. 

Vseh prenočitev je bilo za 5,4 odstotka več, število nočitev tujih turistov pa se je v primerjavi s predlanskim letom povečalo za 9,1 odstotka. Rast pa niso zabeležili le ponudniki turističnih storitev širom Slovenije, temveč tudi v Pomurju.

Pomurski hoteli Sava Hotels & Resort, to so Terme 3000, Zdravilišče Radenci, Terme Lendava in Terme Banovci, so imeli lani v povprečju devet odstotkov več nočitev kot predlani. Najbolj se je povečalo število nočitev v Termah 3000, in sicer za 12 odstotkov, v Termah Banovci se je število povečalo za tri odstotke, v Termah Lendava za šest odstotkov, v Zdravilišču Radenci pa za 6,5 odstotka.

Rast domačih turistov v Termah 3000 za 22 odstotkov

V Termah 3000 so presenetljivo zabeležili rast domačih gostov za 22 odstotkov, to bi pa naj bila posledica usmeritve prodajnih aktivnosti na domačem trgu. Čeprav letos želijo nadaljevati z že uveljavljeno ponudbo počitniškega turizma v hotelih, apartmajih in kampih, se želijo bolj intenzivno usmeriti v razvoj in učinkovito trženje kongresnega, golfskega in zdravstvenega turizma.

Terme 3000

Tudi v Termah Vivat so lansko leto zabeležili 9,5 odstotka več nočitev, od tega je bilo kar 71 odstotka domačih gostov. V hotelu v Biotermah Mala Nedelja, ki so ga odprli šele junija 2010, so lani imeli 13.000 gostov, hotel pa je bil več kot 70-odstotno zaseden. Podobno kot v drugih hotelih tudi v Biotermah z 88 odstotki prevladujejo domači gostje, kar pa ne velja za murskosoboško Diano, kjer so zabeležili le 45 domačih in celo 55 odstotkov tujih gostov.

Število nočitev v lanskem letu je bilo 23.000, kar v primerjavi s predlanskimi podatki, ko so v hotelu imeli 18.000 nočitev, predstavlja rast za okrog 28 odstotkov. O rekordnem številu nočitev pa poročajo tudi iz Term Lendava, saj so jih v lanskem letu zabeležili 106.000.

Število turistov raste, čas bivanja se skrajšuje

Čeprav število turistov strmo raste, se pa skrajšuje čas njihovega bivanja. Ljudje pridejo raje večkrat za manj časa, prihajajo pa predvsem v času akcijskih ponudb. Prav tako so minili časi, ko so gostje rezervirali svoje počitnice za pol leta ali celo več prej, saj se uveljavlja trend rezervacij v zadnjem hipu, kjer pa odločilne vloge igrajo predvsem ekonomski pogoji kot tudi vreme. 

Terme Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.03.2012 ob 13:45 O_10 gost

      Trendi so dobri trbelo de pa iskati dodatno ponudbo v hotelih. Nekateri od teh hotelov imajo premalo velike bazene-kje sploh lahko človek kaj zaplava konkretno da bi se nadihal pozimi?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.