https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Največ dodatka na plačo januarja Gönczu, Žerjavu in Jurši

12.03.2012 ob 12:41  

Trije pomurski politiki so bili januarja na vrhu med prejemniki dodatka na poslansko plačo. Najvišjo bruto plačo med poslanci državnega zbora ima sicer Gregor Virant. 

Kot pišejo v današnjem Delu, je za delo v državnem zboru januarja največ dodatka na poslansko plačo dobil poslanec madžarske narodne skupnosti Laszlo Göncz (1.572 evrov neto dodatka), njegova neto plača pa je znašala 4.201 evrov. Glede na višino neto dodatka mu sledita še dva Pomurca, Franc Jurša (DeSUS) z 1.549 evri, in Radovan Žerjav (SLS) z 1.484 evri. 

Med dodatki so vključene dnevnice in drugi stroški potovanj, ne pa tudi stroški prevoza in prenočitve. 

Kot so danes še objavili v Delu, je nadomestilo k plači za prehrano za poslance znašalo dobrih 82 evrov, kar pomeni, da si poslanci s tem zneskom, glede na cene kosil v menzi državnega zbora, skoraj v celoti krijejo stroške kosil.

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2012 ob 20:43 gost

      V združeni Evropi, manjšinskih poslancev sploh ne rabimo, imajo dva glasa pa še največjo plačo dobivajo. Kruh pa najbrž jemo vsi Slovenski. Tak se špara!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.