https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Györeka čaka služba na SPTŠ Murska Sobota, toda ...

Murska Sobota  

Nekdanji prekmurski poslanec SNS Miran Györek, ki po prenehanju funkcije poslanca prejema nadomestilo plače, je solastnik dveh podjetij, a pravi, da v njih ni delovno aktiven.


Gyorek je za STA še dejal, da poskuša obe podjetji likvidirati. Delo je včeraj poročalo, da je  Györek solastnik dveh podjetij Evropa 92 in Prevajalski biro.

Prejemanje nadomestila bi lahko bilo pod vprašajem

Če bi bil Györek v teh podjetjih aktiven, ne bi bil upravičen do prejemanja nadomestila po prenehanju poslanske funkcije. A nekdanji poslanec je zatrdil, da v podjetjih ni delovno aktiven in od njiju nima nobenih prihodkov. Podjetje Evropa 92 po besedah Györeka "toliko životari, da obstaja". Dodaja, da v tem podjetju ni bil nikoli zaposlen in tudi ni imel nobenega dohodka z naslova omenjenega podjetja, je pa imel nekoč redno zaposlene prevajalce. Odkar je Györek poslanec, podjetje tako rekoč ni ustvarjalo prihodkov, niti ni imelo nobenega redno zaposlenega, občasno le zunanje sodelavce.

Sam v podjetju ni bil nikoli zaposlen in ni imel nobenega dohodka, nekoč pa je imel redno zaposlene prevajalce. Odkar je postal poslanec, pa podjetje skorajda ni delalo, ni imelo nobenega redno zaposlenega, pač pa občasno zunanje sodelavce.

Poleg tega želi podjetje likvidirati, a so pri tem nastali zapleti zaradi dediščine. 

Čaka ga služba profesorja v Murski Soboti, toda ...

"Podjetje Prevajalski biro sva ustanovila skupaj s sinom," pojasnuje Györek in dodaja, da ni nikoli poslovalo, zato ga namerava tudi zapreti. 

Nekdanji poslanec je še pojasnil, da naj bi ga po prenehanju poslanske funkcije čakala stara služba na Srednji poklicni in tehniški šoli v Murski Soboti, kjer je poučeval pred izvolitvijo za poslanca. A sredi leta ga ne morejo zaposliti, zato mora počakati do 1. septembra, da se zaposli in mu preneha pravica do poslanskega nadomestila. Györek sicer dodaja, da obstaja možnost, da bo ostal na cesti, če ga na šoli ne bodo potrebovali.

STA

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2012 ob 14:01 lokalpatriot gost

      Štihec njemi nika prle nemre zriktati?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.