https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Türk v boj za drugi predsedniški mandat

16.03.2012 ob 13:31  

Danilo Türk se bo na jesenskih predsedniških volitvah potegoval za ponovno izvolitev. Tudi za drugi mandat se bo potegoval kot nestrankarski kandidat.

Predsednik Danilo Türk je v današnjem obvestilu za javnost, objavljenem na uradni spletni strani predsednika Republike Slovenije, naznanil, da se bo jeseni potegoval za svoj drugi mandat. To bo tudi tokrat storil kot kandidat državljank in državljanov, z listo podpornikov iz vseh delov Slovenije in iz vseh delov naše družbe. Obenem pa sporoča svojo pripravljenost za sodelovanje z vsemi strankami in z vsemi ljudmi dobre volje za dobro Slovenije.

V obvestilu za javnost sporoča, da se je za kandidaturo odločil po obširnih posvetovanjih, ki so mu potrdila, da je njegova ponovna kandidatura za mandat naravna in pričakovana. Sogovorniki so ga podprli pri njegovi iskrenosti in trudu za skupno dobro naše domovine.

Hkrati državljane poziva k pravičnemu razporejanju bremen za izhod iz krize ter k ohranjanju in krepitvi temeljnih družbenih vrednot, med katerimi izpostavlja solidarnost, pomoč sočloveku, ustvarjalnost in sposobnost za premišljeno tveganje.

Svojo kandidaturo za drugi mandat na položaju predsednika Republike Slovenije posveča načelu socialne države, ki ga moramo razvijati skladno z zahtevami časa. Zavzemal se bo za vladavino prava, odpravo korupcije in za razvoj ustrezne medgeneracijske solidarnosti. Prizadeval si bo za boljše perspektive za izobraževanje in zaposlitev mladih ter za zagotovitev varne in dostojanstvene starosti starejšim.

„Naši državi moramo zagotoviti položaj med najbolj razvitimi, najbolj uspešnimi in najbolj pravičnimi državami sveta“ pravi Türk, to pa nam bo po njegovem mnenju uspelo z več zaupanja vase in v svoje sodržavljane, več samozavesti in optimizma.

 

Kako ste zadovoljni s Türkom kot predsednikom? Ga boste znova volili, ali je čas za novega predsednika?

Delite vaše mnenje z nami!

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2012 ob 20:58 Turk, ne hvala gost

      Čas je da Slovenija dobi predsednika z desno provinienco...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2012 ob 20:59 nisem gost

      nisem zadovoljna, volilla bom PAHORJA

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2012 ob 21:34 gost

      Mislim, ka nam je folgalo 4 leta Turka, čas je da dobi priložnost Milan Zver.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.