https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

26,5 milijona evrov trem razvojnim centrom v Pomurju

21.03.2012 ob 10:54  

Trije razvojni centri v Pomurju bodo dobili skupno 26,5 milijona evrov sredstev iz evropskega sklada za regionalni razvoj. Denar bodo namenili razvoju novih materialov, signalno-procesnih oddajniških sistemov in pridobivanju energentov iz komunalnih odpadkov.

Največji del sredstev v Puconce

Kot poročajo v Financah, se je v Razvojnem centru za nove materiale, pogone in tehnologije združilo šest podjetij, ena razvojna agencija in občina Puconci. Konzorciju je namenjenih 14,5 milijona evrov sredstev, od katerih so jih ob podpisu pogodbe z ministrstvom za gospodarstvo lani že dobili 4,4 milijona evrov. Nosilec tega projekta je Seaway Group. Načrtujejo, da bo 72 odstotkov dejavnosti izvedenih v občini Puconci, 28 odstotkov pa v Radovljici.

Deset milijonov za razvoj oddajniških sistemov

Konzorcij za razvoj modularnih in adaptivnih signalno-procesnih oddajniških sistemov je bil ustanovljen junija lani. Ob nosilcu projekta, podjetju Elti iz Gornje Radgone, je del konzorcija petih podjetij, ene občine in mariborskega FERI-ja. Konzorciju pripada slabih deset milijonov evrov, od katerih so dobili predplačilo v višini 2,9 milijona evrov. Vsa dejavnost naj bi se izvajala v Gornji Radgoni.

Za razvoj energentov namenjeno dva milijona

Razvojni center za pridobivanje energentov iz komunalnih odpadkov je ustanovilo osem članov, od tega šest podjetij, ljubljanski inštitut za rudarstvo, geotehnologijo in okolje ter okoljski raziskovalni zavod iz Slovenskih Konjic. Nosilec projekta v tem konzorciju, ustanovljenem lanskega maja, je podjetje INTREC iz Gornje Radgone. Temu projektu je namenjenih dva milijona evrov, od tega so lani dobili 600 tisoč evrov predplačila.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.