https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Petišovcih kmalu slovenski zemeljski plin

 

Angleško podjetje Ascent Resour-ces namerava na Petišovskem polju kmalu pričeti s črpanjem zemeljskega plina iz 3500 metrov globokih vrtin Pg-10 in -Pg-11A.


Kot pišejo v Delu, je direktor slovenske podružnice angleškega podjetja, Jože Hozjan, potrdil, da v teh dneh poteka vgradnja tehnične opreme v vrtine. Za proizvodno črpanje naj bi tako bili usposobljeni ta ali najpozneje prihodnji mesec. Kdaj se bo to realiziralo, pa je odvisno od dogovorov o uporabi plinovoda in druge infrastrukture, katerih lastnik je lendavska Nafta.

Na začetku črpanja iz obeh vrtin naj bi dnevno pridobili skoraj 400.000 kubičnih metrov plina, kar pomeni vsaj 140 milijonov kubičnih metrov plina letno. Taka količina plina predstavlja nekaj manj kot 15 odstotkov letne porabe plina v Sloveniji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.