https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Na 2. ljubljanskem obrtno-podjetniškem sejmu tudi prekmurski obrtniki

24.03.2012 ob 12:35  

Od 21. do 24. marca v Ljubljani že drugič zapored poteka sejem LOS – ljubljanski obrtno-podjetniški sejem. Čeprav se sejem, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, šele uveljavlja, je število obiskovalcev v primerjavi z lanskim mnogo večje, prav tako pa je večje tudi število razstavljavcev, med katerimi lahko opazimo nekaj znanih prekmurskih obrtnikov in podjetnikov.

 

Sejem LOS je lani doživel svoj krst, vendar ga je letos čakalo kar nekaj novosti. Čeprav samo ime priča o tem, da bi se naj predstavljali le ljubljanski obrtniki, temu ni tako, saj je med vrstami razstavljavcev opaziti vsa narečja, tudi prekmursko.

O tem, zakaj so se odločili sodelovati na sejmu v prestolnici, čeprav za zibelko sejmov velja Gornja Radgona ter kakšen je odziv, smo povprašali nekaj prekmurskih obrtnikov in podjetnikov.

Roto d.o.o., Černelavci, Miha in Tomaž:

"Na sejmu LOS smo bili že lansko leto, vendar je letošnji v primerjavi z lanskim dosti bolj obiskan in organiziran. Sejmi so pri nas skoraj na tedenskem programu, saj smo prejšnji teden razstavljali na sejmu DOM Ljubljana, prihodnji teden pa nas čaka še sejem MEGRA v Gornji Radgoni, prav tako pa se vedno pogosteje predstavljamo tudi na tujih tleh."

Parketarstvo in trgovina Stanko Srša s.p., Beltinci, Stanko Srša:

"Na sejmu smo letos prvič, in sicer nastopamo bolj v vlogi predstavnika enega izmed poklicev. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je namreč pripravila t.i. Ulico obrti, v kateri že uveljavljeni obrtniki in podjetniki predstavijo svoje delo in s tem mlade motivirajo za nadaljevanje izobraževanja na poklicni ravni. Projekt, ki ga bomo prihodnji teden že šestič zapored izvedli na sejmu MEGRA v Gornji Radgoni, se v Ljubljani šele uveljavlja, vendar obiskanost, ki je po besedah kolegov v primerjavi z lanskim dosti večja, priča o tem, da so tudi v Ljubljani na dobri poti."

Karba mge d.o.o., Ljutomer, Boštjan Rantaša:

"Letošnji LOS je že naš drugi, vendar je v primerjavi z lanskim dosti več obiskovalcev, prav tako pa je temu primerno tudi povpraševanje. LOS je torej na dobri poti, da se uveljavi, k temu pa vsekakor pripomore dobra organizacija Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija ter sama promocija sejma. Opažam tudi, da so na sejem, ki je namenjen obrtnikom, lahko rečem celo »garažnim podjetjem«, letos prišli obiskovalci s celotne Slovenije in upam, da bo tako tudi prihodnji teden, ko se bomo predstavljali na sejmu MEGRA v Gornji Radgoni."

Dajč produkt s.p., Sotina, Andreja in Bojan: 

"Na sejmu LOS svoje izdelke (oljarna, biomasa, žaga) predstavljamo prvič. Z obiskanostjo smo zadovoljni, prav tako tudi s prodajo, od samega sejma pa si obetamo predvsem dobro promocijo in pridobitev novih kupcev ter poslovnih partnerjev. V Ljubljani že imamo dva partnerja, ki prodajata naše izdelke – bučno seme in olje, vendar si jih želimo še več, tudi v tujini. Zaenkrat je v pripravi večji projekt, ki pa ne bi bil le dosežek na naše podjetje, temveč bi predstavljal zagotovitev novih delovnih mest v Prekmurju, kjer se še vedno borimo z velikim številom brezposelnih."

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.