https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Žerjav: Za konec krize bosta potrebna še vsaj dva mandata

Maribor, 05.04.2012 ob 9:08  

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav je na včerajšnji okrogli mizi podjetniške konference PODIM 2012 v Mariboru poudaril pomembnost sprejetja predlaganih varčevalnih ukrepov.


Kot je dejal, je prišel čas, ko je treba nekatere stvari narediti ne glede na posledice, ki jih bo to imelo za politiko in politične stranke. “Politiki moramo ljudem povedati, kar je potrebno storiti za državo in ne govoriti le tisto, kar ljudje želijo slišati,” je dejal Žerjav in znova zatrdil, da to, kar vlada počne ta trenutek, počne prav in pri tem bo vztrajal tudi sam, dokler bo čutil, da ima za to podporo. Na vprašanje moderatorja Petra Frankla, kdaj bo konec krize, je dejal, da zagotovo ne tako hitro, kot bi si vsi skupaj želeli, verjetno bosta zato potrebna vsaj dva mandata.

Sicer pa so na omenjeni okrogli mizi govorili predvsem o ustvarjanju poslovnega okolja za slovenske visokotehnološke start-upe z ambicijo globalnega prodora. Njegova sogovornika, podjetnik Jugoslav Petković in Blaž Kos iz Tehnološkega parka Ljubljana, sta gospodarskega ministra pozivala k temu, da se država izjasni, ali namerava še naprej podpirati vse povprek ali pa se bo vendarle odločila podpreti perspektivna visokotehnološka podjetja in tako zagnati nov gospodarski razvoj.

Potreben je podjetniški in visokotehnološki preboj

Žerjav je v zvezi s tem dejal, da druge izbire praktično ni, saj se bo enkrat le treba odločiti, ali bomo v Sloveniji še naprej podpirali predvsem trgovino ali pa se bo treba posvetiti preboju tudi na področju podjetništva in visoke tehnologije.

“Start-upi so lahko pomembni nosilci prihodnjega slovenskega razvoja, saj brez inovativnih pristopov in idej, ki jih država mora spodbujati, preboja ne bo,” je dejal Žerjav in omenil, da so kljub siceršnjem krčenju na vseh področjih, ta del vendarle pustili skoraj nedotaknjen. Tako bo država preko Slovenskega podjetniškega sklada tudi letos izdatno podprla razvoj podjetništva, tudi start-upov.

STA

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2012 ob 14:55 REALIST gost

      Veliko govorjenja, malo storjenega. Isto kot Janševa cela vlada. Pripeljali nas bodo še v večji d*** kot smo sedaj.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.04.2012 ob 15:04 kontra realist gost

      Ne veliko boljša je bila leva vlada. Veliko govorjenja, veliko kreganja med sabo in veliko, veliko dolgov... bravo levi, v tem ste najboljši...

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.