https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Medpodjetniškemu izobraževalnemu centru Pomurje dva milijona evrov

09.04.2012 ob 11:27  

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, v vlogi Organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je neposredno potrdilo projekt »Medpodjetniški izobraževalni center Pomurje«. Skupna vrednost projekta v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih potencialov za obdobje 2007-2013 znaša 2,06 milijona evrov, od tega pa bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,7 milijona evrov.

 

Z realizacijo investicije bo Medpodjetniški izobraževalni center (MIC) Pomurje pridobil ustrezne prostore za izvajanje praktičnega usposabljanja za potrebe podjetij in obrtnikov (programi funkcionalnega usposabljanja, spodbujanje raziskovanja na področju alternativnih virov, razvoj izdelave prototipov in modelov na CAD-CAM tehnologijah, izvajanje meritev karakteristik materialov za potrebe podjetij, demonstracije). Preurejen bo obstoječi objekt, v katerem bodo urejene nove učilnice in delavnice, nova tehnološka oprema pa bo zagotavljala energetsko samozadostnost objekta. 

Medpodjetniški izobraževalni center deluje tudi na Šolskem centru Velenje.

Predvidoma se bo izvajalo tudi praktično usposabljanje dijakov, študentov in odraslih po programih srednjega in višje strokovnega izobraževanja ter izobraževanje za pripravo kandidatov na preverjanje za pridobitev nacionalnih certifikatov (Nacionalne poklicne kvalifikacije, specializacije in mojstrski izpiti). 

V luči povezovanja in nadgrajevanja izobraževalnega procesa, identifikacije potreb iz okolja ter prenosa izkušenj iz gospodarstva, se bo MIC Pomurje povezoval z najrazličnejšimi deležniki - Pomursko gospodarsko zbornico, Območno obrtno - podjetniško zbornico Murska Sobota, Območno službo Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje Murska Sobota, itd. 

Investicija v MIC Pomurje bo omogočila funkcionalno usposabljanje za potrebe okolja, izobraževanje mladine, študentov in odraslih, spodbujanje interesa učencev osnovnih šol za poklicno in tehniško izobraževanje, prav tako pa bo pripomogla k spodbujanju inovativnosti in raziskovalne dejavnosti.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.