https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Protestna množica javnih uslužbencev preplavila Mursko Soboto

Murska Sobota, 18.04.2012 ob 13:20  

Protesta proti predlaganim varčevalnim ukrepom vlade se je v centru Murske Sobote udeležilo okrog 1500 ljudi. 

Zbrani protestniki so izrazili nestrinajnje s predlaganimi varčevalnimi ukrepi vlade, po nagovoru predstavnikov posameznih sindikatov so zbrani zapeli prirejeno pesem "Naša četica koraka" in zaokrožili po centru Murske Sobote. 

 

VIDEO: Protestniki v Murski Soboti so ministru Žigi Turku zapeli prirejeno "Naša četica koraka" ...

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2012 ob 13:41 poslanec gost

      edino pravilno!

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.04.2012 ob 14:10 slike gost

      zakaj se ne da slik gledati tako kot prej? Vsako posebej je potrebno "odpirati"!?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.04.2012 ob 14:11 PIZDUN gost

      minimalca jen date pa marš na trak v tovarno delat ale pa knjigo ka je dosta lid na zavodei ka be delale za minimalca

      15 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.04.2012 ob 14:18 12b754rt gost

      Njin se je težko odpovedate par evrof pre tej plačaj, a v gospodarstve pa be mogle si delate za minimalce pa njin pune lače punite. V tej službaj san še nite enoga nej čul ka be kumaj čako , ka ide v penzijo. Zato ka se je nite eden nej pretegno in de njin duge čas v penzije. Nite enoga delvca/oz delvca v gospodarstve pa san še nej čul, ka be se spitavo če de šou v penzijo ali se pa naj veselo šlepa do 65leto na delovnon meste, pa vlejko puno plačo, za kero je nej bilo z 8h šihta efektivnoste za 1h.

      17 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.04.2012 ob 14:23 jaja gost

      Glih množično tole glih ne izgleda. Ali se gospem ne da, ali pa se jim je mudilo po drugih opravkih.

      9 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.04.2012 ob 14:23 optimist gost

      Moja rešitev za ta "problem" : kdor se ne strinja z varčevalnimi ukrepi, marš na zavod. In zaposliti nove lidi, svež veter :)

      19 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.04.2012 ob 15:37 Alf gost

      Lenuhi na zraku....!

      5 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.04.2012 ob 15:44 Študent gost

      Vsi so nekam nasmejani pa dobre volje. Ne vem, če ti javni uslužbenci ravno najbolj trpijo. No, pa vprašajte novinarji javno uslužbenko gospo Gutalj v katerem plačnem razredu je in kakšna je njena plača? To pa tudi mene zanima. potem se bo pa takoj videlo kdo je upravičen štrajkati in kdo ne.

      9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.04.2012 ob 16:13 xy gost

      Sama sem bila del te stavke. Imam plače 1150 evrov. Dosti. če se primerjam z delavcem za tekočim trakom, malo če se primerjam z direktorjem. Sama sem delavec in hkrati direktor. Vodim razred, vodim učence. A čemu mi bo ta primerjva. Jaz se borim, da bom obdržala službo. Rada počnem svoje delo in menim, da sem pri tem uspešna. Ne grejem le stolček kot marsikdo misli. Sem Slovenka, in marsikaj bi naredila za Slovenijo. Tudi plače sem sem se v določeni meri pripravljena odpovedati. Prosim vas samo, da me ne ponižujete. Tega prosim tudi vlado in predsednika vlade, naj neha s ciničnimi izjavami kot je, da bi mi radi le enga učenca na enga učitelja.

      25 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.04.2012 ob 17:00 Študent gost

      xy korektno si napisala primerjavo z delavci. Si tudi hodila na faks zato, da ne boš delala za tekočim trakom. Vendar pa primerjati vodenje enega razreda z vodenjem podjetja je res smešno. Podjetje deluje v konkurenčnem poslovnem okolju in če ne deluje učinkovito ga čaka stečaj in teh je veliko. Je že kdo slišal za stečaj šole ali razreda? Manager v podjetju, če naredi strateško napako podjetje gre kvragu, delavci pa na cesto... Kakšno strateško napako lahko naredi učitelj? In kdaj je kakšni učitelj izgubil službo zaradi nevestnega dela? 700 učiteljev izpolnjuje pogoje za penzijo pa so še vedno v službi. Zakaj so v službi? Zato ker jim slabo gre? Zato, ker imajo vsi nazive svetnikov, lepe plače in jim čisto nič ne manjka. Takoj naj grejo v penzijo in sprostijo delovna mesta za prihodnje generacije, ki so moji vrstniki.... XY ti si predvidevam mlajša generacija zato imaš nižjo plačo, ker še nimaš oh in sploh naziva. Učitelj svetnik ima tam okoli 1.500,00 € neto plače. Jaz sem včeraj tudi gledal intervju z Janšo. In on ni povedal, da se vi zavzemate, da bi vsak učenec imel svojega učitelja. Povedal je le, da bi to bilo idealno, če bi imel vsak učenec svojega učitelja, vendar si tega ne moremo privoščiti. Res je na trenutke po nepotrebnem ciničen, tu se strinjam s tabo xy. Vendar je dejstvo, da se generacije zmanjšujejo, število učiteljev se pa povečuje... In je tudi dejstvo, da po OECD študiji imamo nadpovprečno število učiteljev na število učencev.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.04.2012 ob 17:04 beseda ali dve gost

      Tudi jaz sem danes del stavke. Načeloma ne podpiram takšnega dialoga. Vendar pa po tehtnem premisleku ugotavljam, da trenutno v državi s strani vlade ni politične volje, da bi poslušali, predvsem pa slišali glas ljudi, ki govorijo. Zato je bilo potrebno svoja stališča izraziti tudi s stavko. Žal. Imam pa vprašanja za vse tiste, ki menite, da smo delavci v VIZ preveč plačani in da je nivo javnega šolstva v naši domovini potrebno zniževati. Naj samo spomnim, da so plače le del, ki ga želi vlada znižati in, nekateri boste verjetno presenečeni, s tem nas večina zaposlenih nima tako velikih težav, da bi zato stavkali, saj razumemo finančno situacijo. S stavko smo želeli predvsem opozoriti na pomanjkanje poslušanja in namero vlade, da zniža standarde in normative v šolstvu. Kaj to pomeni? To pomeni preprosto slabše pogoje, v prvi vrsti za UČENCE, nato za strokovne delavce v šoli. Upam, da si predvsem tisti, ki nas brez dlake na jeziku zmerjate in žalite, lahko predstavljate svoje otroke v oddelkih s po 30 (in morda tudi več) učenci, ali pa v kombiniranem oddelku s po 25 otrok. Če je tako, da to zmorete, vam vaša razmišljanja odpustim...Vprašajte se pa kakšno bodočnost si želite za svoje otroke in kaj vse pričakujete od šolnikov. Ni med temi vašimi pričakovanji morda tudi kaj, kar ne sodi v delo šolnika? Res bomo morali zategniti pasove vsi po vrsti, upam samo, da nam bo to uspelo po pameti in s kulturo.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.04.2012 ob 17:16 aja gost

      Tudi jaz se borim, da obdržim službo, kamor vsak dan prihajam z veseljem. Ni mi toliko pomebna višina plače, ne spoh ne. Preživela bom tudi z manj. Srce mi trga to nenehno poniževanje in očitki, da kot učiteljica ne delam nič... Jaz zase vem, da delam veliko, da sem dobra, poštena in da svoj poklic opravljam z dušo in srcem. Sicer pa: vrata naših fakultet so na stežaj odprta, vsak lahko še vedno postane učitelj! Potem pa sem tukaj še kot mama, ki si za svojega otroka želi čim boljšo in čim lepšo izobraževanje, da moj otrok rad odhaja v šolo, se tam dobro počuti in se nenazadnje tam tudi nekaj nauči. Ne predstavljam si, kako bo učiteljica mojega otroka lahko naredila zanj vse najboljše, ko bo v razredu poleg njega sedelo še 29 drugih razigranih, odkritosrčnih, vedoželjnih, nadarjenih, pa tudi trmastih, nevzgojenih, hiperaktivnih otrok in otrok z zmanjšanimi sposobnostmi... Menim, da je vsak in čisto vsak poklic vreden vsega spoštovanja!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.04.2012 ob 17:20 študent gost

      Beseda ali dve tudi s tabo se v glavnem strinjam. Vendar ste malo sindroma od sindikalnih vodij vseeno prevzeli. Govora je samo o tem, da se po številu učencev na učitelja izenačimo z OECD povprečjem, to pa je koliko vem 22. In ne govoriti o številki 30 učencev na učitelja, ker je to zavajanje. Bomo pa videli kakšni bodo rezultati PISA študije... To bo še veselo, če bodo rezultati podobni lanskim.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.04.2012 ob 17:46 xy gost

      Študent zelo dobro razmišljaš. Moja primerjava z direktorjem je bila malo pretirana, ampak zaradi prejšnjih komentarjev sem tudi sama pretiravala. Postavil si dosti vprašanj, kaj se zgodi z učiteljem, ki kaj zafrkne. Isto kot za manengrejem. Izgubi službo. Do svojega dela sem odgovorna. Zavedam se lahko tudi jaz uničim cele generacije. Travme z otroštva ostanejo zelo dolgo oz. kar do konca življenja. Pričakujem dialog in ne le žalitve.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.04.2012 ob 18:01 študent gost

      XY tako kot se midva pogovarjava oz. komentirava bi se morali sindikalni vodje in vlada. Jaz sem imel tudi učitelje v šoli. Kaj naj rečem? Kot prvo, nisem zafrustriran, ker sem bil nadpovprečen učenec. Kot drugo. Eni učitelji so bili prizadevni, pridni, zavzeti drugi pa čisto nasprotje. In vsi ste enako plačani. To je narobe.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.04.2012 ob 18:02 KoBomVelikBomSindikalist gost

      Sindikati (pa vsi včlanjeni): namesto, ka ste zapravlali pejneze za balone, marele, majice, zastave, kape pa nevenkaševsenej, bi te pejneze rajši čedno ponucali.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      18.04.2012 ob 18:21 Etka gost

      Dragi študent, čeprav dvomim da to si: imam namreč močan občutek, da si velik pristaš vladnih reform in je tvoja naloga le metanje polen drugače mislečim.Če si študent, bi moral znati razmišljati z zdravo kmečko pametjo, ti pa mešaš jabolke in hruške in kar nekaj polemiziraš brez podlag. Svetujem ti, da si, preden se dalje smešiš, prebereš raziskave na temo, ki jo argumentiraš.Če bi v naši državi opravljali vsak svoj posel ne pa kar vsesplošno pametovali, ne bi bila danes v takšni kaši. Pa še to: če bi bil danes na shodu, bi videl, da smo protestirali zaradi poslabšanja pogojev otrokom, dijakom, študentom, delavcem, prezposelnim in upokojencem. Protestirali smo proti kraji, zavajanju in lažem.Zdaj se pa sam odloči, ali smo stavkali tudi zate ali proti tebi.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      18.04.2012 ob 18:33 študent gost

      ETKA OSEBNO TE PROSIM, DA VEČ NE STAVKAŠ ZAME. RES TE LEPO PROSIM. Pa kaj potem, če sem pristaš določene politične opcije? Je to prepovedano? Pa kaj potem, če sem član političnega podmladka? Je slučajno tudi to prepovedano? To je nekaj najbolj normalnega v demokratičnem svetu... In tega sploh ne zanikam. In če si dobro brala moje komentarje sem tudi Janšo okrcal. Ljudje imamo pač različna mnenja. In Etka prosim te ne bluzi... En argument mi napiši na moje argumente. Pa ne mi s tem, da se ti boriš zame. Ti se v prvi vrsti boriš za svojo "rit"! Zakaj pa nisi štrajkala, ko je šla Mura v stečaj? Kje si bila takrat? Največ kar lahko naredite za mojo generacijo, da takoj, že jutri, če je mogoče vse učitelje, ki imajo pogoje za penzijo tja tudi pošljete. Drugo kar lahko naredite in če se vam gre res za stvar je to, da se zavzamete, da boste javni uslužbenci plačani po učinku, ne pa po nekih bedastih nazivih, ki jih imajo učitelji. V primeru slednjega bom še sam šel z vami štrajkat.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      18.04.2012 ob 18:52 zaskrbljen gost

      Hm, nekateri tudi v javni upravi trdno delamo - zavedamo pa se, da nam javna klima ni naklonjena in to z pridom izkorišča vladajoča garnitura. Zakaj naprimer danes niso stavkali v UE MS vsaj tisti z minimalci 16 -25 plačni razred in nekateri so že prej izrazili željo? Malo razmislite....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      18.04.2012 ob 20:10 xy gost

      Študent imama eno pripombo. Vsako predčasno upokojevanje in odpuščanje ima posledice. Nosimo jih vsi. Pa še ena pripomba glede manegerjev. Eno podjetje spravijo v tečaj in že so v drugem podjetju. Učitelj, ki zasračka v učiteljskem poklicu, ni več nikoli učitelj.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      18.04.2012 ob 21:22 realnost gost

      vsi, ki niso zadovoljni naj se prijavijo na zavod za zaposlovanje , jaz bom z veseljem sprejel prvo prosto delovno mesto , naredimo zamenjavo ,pa bodo potem bolj spoštovali to kaj zdaj imajo oz. kaj jim ponujajo ,ker nam na zavodu nič ne ponujajo , imajo redne plače- če delajo ali ne , VSI BREZPOSELNI NA CESTO- NAREDIMO ZAMENJAVO - MI V SLUŽBO ONI NA ZAVOD

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      18.04.2012 ob 21:23 po domače gost

      Ge van pa poven samo eno! Strah nas je lahko korupcije, strah nas je lahko bogatih, strah nas je lahko elit, strah nas je lahko za prihodnost....itdt! To pa velja za javni sektor in za gospodarstvo..!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      18.04.2012 ob 21:35 anonymus gost

      Pa de komi ptegnolo-ovi se veselijo,ka de se javni pa privat sektor skrego med sebov,ka do te meli oni vekšo moč. Nema učitelj z 1200E.prevelko plačo,mi z 500 mamo premalo..pa ka vam je pri tom nej jasno...

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      18.04.2012 ob 21:39 gost - sramota gost

      Mislim, da je stavka javnega sektorja sramota za Slovenijo.Stavkajo tisti, ki na datum dobijo plačo in to ne najnižjo, tisti, ki imajo zaenkrat še sigurne službe. Kaj pa naj delajo delavci, ki ne upajo štrajkati, hitro bi izgubili svoje službe, so na minimalcu, pa še tega dostikrat ne dobijo. Veliko delavcev že leta ni dobilo regresa za letni dopust. Kaj pa upokojenci z nizkimi pokojninami, pa tudi njim jemljejo? Gospodarstvo je v razsulu, javni sektor bi pa rad vse pravice, velike plače, regres, malo dela, nič odgovornosti...

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      18.04.2012 ob 21:44 Anders Behring Breivik gost

      spoznati bo treba tudi javni upravi , da SOCIALA,KAPITALIZEM,DEMOKRACIJA ne gredo skupaj . Počitnice so končane in realnosti pogledat voči in ji seči v roko, vsekakor se bo tudi v njihove vrste prikradla stresna psiha in malo več vodenja računa o zaposlitvi in efekta na delovnem mestu. Globoko se opravičujem tistim z JU , ker vem da garajo , ampak to po zaslugi nadrejenih in že lansko leto je bilo opaziti določene pritiske po ravnznih ustanovah.Lobiranja še zmeraj imajo zelo veliko težo v tem delu slovenije , tako da v končnici lahko zaključim le , veliko skorumpiranost v tem sektorju,,,, danes smo videli , da ubobožano gospodarstvo to množico cerklja ----------- dovolj !!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      18.04.2012 ob 22:00 anonymus gost

      http://e-uprava.gov.si/ispo/javneplace/urejenSeznam.ispo?num=all&from=from_detajl&organ .............Podatki o izplačilih v javnih ustanovah!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      18.04.2012 ob 22:26 talijamz gost

      Tudi jaz mislim da bi se mogel celotni javni sektor zamisliti ali je dobro stavkati v tej krizi ki jo imamo sedaj.Je pa tudi res da je dosti kriva vlada.Vendar bi rad vedel katera vlada dela dobro.Kako lahko tej naši državici gre dobro če je pa vse več ljudi brez službe seveda v GOSPODARSTVU,saj pa kdo ustvarja da ima država kje jemati za plače javnim uslužbencem.Najdite mi uslužbenca v javnem sektorju da mi pove kakšno korist imam od njega da dobim plačo ki jo zaslužim.Se pravi če jaz delam v tovarni in naredim produkt ki mora biti seveda kvaliteten da se potem za dobro ceno proda.Si zaslužim pošteno plačo ali?Kajti tale izdelek dobi država plačan dvakrat(davek seveda)in od GOSPODARSTVA se javni sektor hrani .Če se bodo še naprej tovarne zapirale in več delavci ne bojo imeli kaj delati tudi država ne bo imela več kje jemati za plače javnim uslužbencem.ZATO SEM PROTI ŠTRAJKU.Saj res, naredimo tako da bo cela slovenska populacija zaposlena v javnem sektorju pa bomo videli kako dolgo bomo obstajali.Sedaj mi je že žal da se sploh stem ukvarjam saj pa jaz nimam nobene koristi od tega.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      19.04.2012 ob 1:49 ghost gost

      .......

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      19.04.2012 ob 7:46 aoxd gost

      vceraj so učitelji vidli kako je to če moras biti 8 ur v sluzbi. pa so že imeli nekateri probleme.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      19.04.2012 ob 7:54 fifi gost

      ite v rit! san štöu tej komentare, pa mi je se slabo. tan nešče gučij o odgovornosti učitela, pa ka lejko slüžbo zgibij. ge ste vidli, ka je učitel slüžbo zgüjbo zaradi slaboga dela? šče dokazane pedofije so skrijvali. delavec v realnon sektori či ne napravi norme, ma slabo plačo ali pa letij na cesto. či ne bi bilou tak, bi firmo vrag zeu. ka pa v pisarnaj, pa v šouli? či delaš eli nej, plača je ista. v ton sistemi je dober učitel preslabo plačani, slab pa predobro. isto vala za vse pisaruše. marsišto se zaj spravla na viranta. či bi plačni sistem za javni sektor lejko napravo takši, kak si ga je zamislo, bi tou bilou inači. učitel bi zaradi slaboga dela lejko doubo 20% slabšo plačo, za dobro delo pa do 30% dodatka. pa je DESUS zajebao, pa zahtevau varovalko za slabe delavce - uravnilovko. pa smo nazaj v jugoslaviji. rokou na srce: edijno javni sektor šče pri nas dela tak, kak je bilou v komunizmi. što je v gospodarstvi delau po staro, je ži crno. ob vsen spoštovanji vsej v javnon sektori, ki so za nastalo situacijo nej krivij. dokeč de vseedno, či delaš eli nej, pa dobijš plačo, mo štrajkali. pa mijslite, ka je tou vredi?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      19.04.2012 ob 8:40 študent gost

      Še včeraj skoraj nisem imel minusov pri komentarjih. Javni uslužbenci so zjutraj prišli v službo (štrajk jim je bil všeč, če ne drugega so stare kolege srečali), si skuhali kavico in začeli deliti minuse na moje komentarje. Pa res nimate drugega dela?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      19.04.2012 ob 8:46 študent gost

      Tebi XY še enkrat kopiram iz mojega komentarja: "Največ kar lahko naredite za mojo generacijo, da takoj, že jutri, če je mogoče vse učitelje, ki imajo pogoje za penzijo tja tudi pošljete." Kdo je tu pisal o predčasnem upokojevanju? Jaz ne nabijam tja v en dan kot je to včeraj počel vaš sindikalni vodja Posedi. Drugače veterinar v prostem času glavni državni makroekonomist. Sem skoraj s postelje v študentu padel, ko je mlatil tja v en dan. Pojma o pojmu nima. On ravnatelj ga je v odmevih sesul!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      19.04.2012 ob 9:38 zgrožena gost

      Nekaterim NE PRAVIM DA VSEM učiteljem, res ne gre slabo. Tistim ki učijo v srednjih šolah že ni slabo. Poznam primer: sredi šolskega leta se prof. x odpravi na mesečni dopust v eksotične kraje. V tem letu ima naš razred maturo pri predmetu ki ga poučuje ta prof. x. Pa ne da bi mislili da ne privoščim dopusta nekomu, ampak med komentarji pišete da se učitelji zavzemate za otroke, dijake itd. Tukaj se ta prof. x že ni zavzemal za dijake!!!! Po dopustu pa smo sami bili krivi da nismo vedeli snovi, a ta prof. x pa se je še norčeval če nisi vedel. To pa je res višek mislim, da se takšni zgovarjajo na otroke, ki mislijo samo na svoje riti.PA POTEM ŠE VIDIŠ DA STAVKA.....GROZA!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      19.04.2012 ob 10:25 parazit gost

      Govorim s stališča srednješolskega učitelja, ki v svojem poklicu uživa, ima v razredu disciplino, ima rezultate in vzpostavljeno medsebojno spoštovanje v trikotniku učitelj-starši-dijaki. Ker je kriza, sem se pripravljen odreči delu plače. Ker je kriza, bom plačeval tudi vrtec za drugega otroka. Ker je kriza, bom sprejel tudi manjši ali ničen otroški dodatek. Ker je kriza, bom sprejel tudi še nekaj drugih ukrepov, ki bodo na mesečni ravni vsi skupaj pomenili 400 evrov manj v družinski proračun. Ne sprejmem pa dejstva, da se me imenuje parazit ali ovca, ki se napaja iz državnih jasli. Ne sprejmem dejstva, da sem jaz glavni krivec, da imajo delavci slabe plače ali izgubljajo službe. Ne sprejmem dejstva, da lahko vsak, ki ima pet minut časa tolče po mojem delu oziroma nedelo. Edini merodajni so rezultati mojega dela ter zadovoljstvo dijakov in staršev. V končni fazi sem tudi jaz na trgu - če ne bom dobro delal, se bodo dijaki pač odločili za drugo šolo. Moja glavna naloga v razredu je, da dijake prepričam, da mi zaupajo. Da mi zaupajo, da je moj način dela pravilen, da jih bom znal voditi in usmerjati tako, da bodo v popolnosti razvili svoje potenciale in da zaupajo v mojo strokovnost in poštenost. A nas vladni ministri prepričajo s svojo strokovnostjo? A nas prepriča poštenost predlaganih ukrepov? Ne. In zato je naša legitimna pravica, da svoje nestrinjanje izrazimo s stavko. Večina komentatorjev me pa samo spomni na znan izrek, da če bi foušija gorela, bi bila Slovenija cele noči razsvetljena. P.S. Danes imam popoldan pouk, tako da ne pišem med delovnim časom :-))

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      19.04.2012 ob 10:43 Študent gost

      parazit to si dobro napisal. Jaz učitelje nikoli nisem imenoval parazite in sem večkrat napisal, da obstajajo dobri in slabi učitelji. To, da vladni ministri niso uspeli prepričati s strokovnostjo delno drži. Drži pa tudi, da jih učitelji niti poslušali niste. Drži pa tudi, da jih niste učitelji mogli slišati od tega glasnega rjovenja in kričanja vaših sindikalnih populistov. Ljudje imajo čisto drugo percepcijo od vas učiteljev do vaših sindikalnih voditeljev, ker niso pokazali niti malo korektnega, realnega odnosa. Država je v finančni krizi, Štrukelj se pa dere v mikrofon kot opica kot, da je čisto vse OK. In da je treba samo tak naprej delati. UIčiteljev vas je preveč in pika. Zdaj se pa sami zmente kdo dobro dela in kdo ne.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      19.04.2012 ob 10:45 študent gost

      In tisočkrat se ponavljajo floskule o tajkunih!!! Ja primte jih pa jih vržite v čuzo, če jih morete. Saj jim nihče nič ne more.Žal! Zato imamo v tej državi sodno oblast dragi učitelji. A kriza je pa še vedno tu, pa tajkuni gor ali tajkuni dol.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      19.04.2012 ob 11:36 parazit gost

      Glede na to, da si študent, naj ti odgovorim po tvoje. A si se pripravljen odreči bonom? A si se pripravljen odreči štipendiji? A si pripravljen plačati šolnino? A si se pripravljen odreči vsem pravicam, katere smo študentje nekoč imeli, ker si jih je takrat država lahko privoščila, sedaj pa ne? Bom uporabil tvoje besede: Študentov vas je preveč in pika. Zdaj se pa sami zmente kdo bo zastonj študiral in kdo ne. LP

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      19.04.2012 ob 11:48 fifi gost

      študent in parazit oba imata prav. pa za to nista vidva kriva. ključne usmeritve, katerih rezultate danes žanjemo, so bile sprejete 1996 leta. Mislim, da bi morali najprej tedanjega ministra Gabra ovaditi za zločin nad človeštvom. Gaber ti glede dela v razredu, parazit, ne seže niti do gležnja, pa je bil takrat drnovškov minister. Drnovšek pa je v enem od intervjujev na RTV na novinarjevo vprašanje, kako si predstevlja vlogo države v šolstvu (takrat so se ustanavljale zasebne šole): Otroci in mladina bodo že zrasli, saj smo mi tudi. Kje so bili takrat sindikati? V tistem času so politično aktivni šolniki eden za drugim vstopali v LDS. Vam to kaj pove? LDS ni več. Dokler ne bomo sprejeli dejstva, da nas je tako študentov kakor učiteljev prveč, lahko štrajkamo do onemoglosti, pa nam to ne bo čisto nič pomagalo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      19.04.2012 ob 13:40 bodoča učiteljica gost

      Moramo priznati, da študij zdaj ni primerljiv s tistim, ki so ga nekateri učitelji imeli, ki sedaj učijo. Da si naredil par izpitov zraven pa si že učitelj, je bilo najlažje. Zdaj pa ni tako. Zato se študenti ne moremo odpovedati štipendijam, niti nam nihče ne garantira delovnega mesta, ki ga zasedajo tisti, ki bi mogli biti že v penziji pa niso, ker bi jim bilo slabše takrat- logično.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      19.04.2012 ob 13:54 Študent gost

      parazit, študentje že zdaj ne študirajo zastonj oz. velik del študentov plačuje šolnino. Vi sedanji profesrji ste imeli zastonj faks, mi bi naj plačevali? To je kao vaš kompromis? To je vaš boj za socialno državo? Mi študentje bi se naj bonov v popolnosti odpovedali? Mi smo se en mesec na leto odpovedali bonov, torej 1/12. Dajte se še vi 1/12 vaših plač. Da nas je študentov preveč je dejstvo. Podpišem. Predvsem družboslovja, kot je tudi moja malenkost. Država naj zmanjša financiranje družboslovnim faksom, dijake naj bolje informira o stanju na trgu delovne sile... Samo to pa marsikateremu učitelju ni v interesu. Zakaj? Zato ker na višjih šolah kot je recimo ekonomska šola v MS isti učitelji učijo na srednji šoli kot tudi na višji šoli. Tako dobijo najprej plačo za delo na srednji šoli in še dodatne honorarje za "predavanje" na višji šoli. Pa smo spet pri interesih učiteljev... Nikoli konca! Ne, učitelji nikoli ne štrajkajo za svoje interese oz. plače? Dajte, dajte...

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      19.04.2012 ob 21:20 parazit gost

      Malo si dvoličen. Jaz se naj pravicam izpred par let odpovem, ti se pa ne bi. O omenjeni dvanajstini odpovedanih bonov - koliko jaz vem, se bom jaz med drugim odpovedal desetini plače. Omenjaš neke banalne primere iz MS, ki se tičejo par posameznikov. Govoriš o tem, da nam učiteljem ni v interesu, da bi se zmanjšal vpis na družboslovne programe.Halo?? Kdo te pa sili študirat družboslovje? Na spletu je pa res težko pogledati, kateri poklici so deficitarni in kje je perspektiva. Zakaj pa nisi šel za učitelja, če je pa po tvojih komentarjih to očitno idealen poklic, kjer se malo dela in veliko služi? Oprosti, ampak potem si neumen da ne greš v tak sanjski poklic. SIcer pa je brez veze nadaljevati razpravo, ker je tvoj edini namen očitno demonizacija učiteljskega poklica, meni pa se ne da več zagovarjati pred nekim študentom, ki niti sam ne ve, kaj bi rad povedal. Pa razmisli še malo o tem: zakaj pa se ne zmanjša število poslancev, če pa vsi vemo da jih je krepko preveč v primerjavi z ostalimi državami? Zakaj se ne govori o tem, da je preveč sodnikov, ko pa imamo precej več sodnikov na milijon prebivalcev kot drugje, pa kljub temu hude zaostanke? Zakaj ne pišeš o tem, da sploh ni preveč ne študentov in ne učiteljev, le da država preko davkov ne zna (ali noče) pobrati tisto, kar ji pripada? Siva ekonomija? Korupcija? Odtekanje denarja v davčne oaze? Kordež manager leta v Sloveniji? Ne me j...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      19.04.2012 ob 22:47 Outsider gost

      Študent - praviš ka si skoro s postele spadno, gda si poslušal Posedija... pa kelko je meni znano, je on mel govor popoldne... tak dugo spijš al ka?? Ma jaki si tij študent...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      19.04.2012 ob 23:08 študent gost

      Outsider, kopiram ti iz mojega komentarja: "Jaz ne nabijam tja v en dan kot je to včeraj počel vaš sindikalni vodja Posedi. Drugače veterinar v prostem času glavni državni makroekonomist. Sem skoraj s postelje v študentu padel, ko je mlatil tja v en dan. Pojma o pojmu nima. On ravnatelj ga je v odmevih sesul!!!" Veš, odmevi to je tista oddaja, ki je na TVS1 ob 22:00... Da odgovorim še parazitu... Jaz ne demoniziram učiteljskega poklica. Dobro si preberi moje komentarje, večkrat tak kot si jih mora tudi Outsider od začetka do konca. In jaz že vem, kaj bi rad povedal. Učitelji bodo morali za manj denarja več delati, to je bistvo mojega sporočila. In ločiti je treba med pridnimi in manj pridnimi učitelji in pridne nagraditi, lene pa brsniti na cesto... In vse, ki izpolnjujejo pogoje za penzijo, takoj dati v penzijo, razen če želijo prostovoljno delati v šoli... In kot je bilo danes v odmevih (veš Outsider to je tista oddaja ob 22:00) se mora vso delo šteti v obveznost učitelja ali profesorja na faksu, ne da si same neke dodatke pribijajo in mastno kasirajo. Če si v javnem sektorju se s tem moraš sprijazniti, če ti pa ne paše pa pojdi v gospodarstvo delat.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      20.04.2012 ob 0:50 smešno gost

      Včera pa gnes san čül najboukšiva dva izgovora zakoj so ništarni šli na ceste. 1. "stavkam zato ker je napačna vlada na oblasti" ... ta mi je takoj spadnola v vüjo (komentar pa tude neje potreben) 2. "mi imamo kredite in stroške, če nam zmanjšate plače ne bomo mogli plačevati kredita" ... no shit :) ... delavci v gospodarstvi pa nemajo kreditov, šolobvezne dece ali kak? pa doživlajo še 3x hujše šoke glede plač (neredna izplačila, slabe plače, ka ne gučin o odpovedih).... ali boli javni sektor za realni sektor pa tiste delavce keri za njih spravlajo pare vkuper. Javni sektor so največji siromaki v toj Sloveniji... zato pa se v časi krize povečalo št. zaposlenih za 9.000... v gospodarstvi pa zmenšalo za 78.000! Pa mi smo pomojen ena redkih držav ka maš za isto izobrazbo v javnon sektori večjo plačo kak v gospodarstvi oz. privatnon sektori (so svetle izjeme... ampak v večini pa majo menše plače)! Sam sicer prihajam iz gospodarstva. Ene razmin in morejo dobiti vekše vsaj dodatke za nevarno delo (policija, vojska)Šolniki eti na pomurci jočejo kak najvekši siromaki. Ampak niti enoga san do zdaj v privat pogovori nej čul ka bi se mi fejst jouko kelko dela pa kak božno plačo ma... javno seveda tej isti razlaga kak je v šolstvi vse narobe, tak ka dragi šolniki malo se najprle zedinite pa privat (na 4 oka) pa javno isto gučte! Tude preci šolnikov ne podpera štrajka ("mogli smo iti iz solidarnosti. Kak bi me pa v kolektivi gledali či nebi šau" mi gnes pajdaš pravo - školnik...). - "Nej nas vse v isti koš metati javno upravo". Kak nej? Se vsi skuper bunite kak javni sektor? ... gda van paše te ste vsi skuper javni sektor, kda pa što pluvle po javnon sektori, pa slučajno vidite ka nej direkt na vas... te pa pravite "ja pa nejsmo vsi isti, mi smo tau, ovi so ovo"... - argument "mi se borimo ka de nam vsem boljše" ... aja. Ge ste pa bili tisti ka zdaj ščete VSEN NAN boljše, kda so fabrike zaperali, delavce na cesto metali, par mescof njin plač nej davali... zavarovanja so njin nej plačuvali (odtegnoli so brez problemov... samo plačali so njin nej)... ge ste te bili VI VSI, ka se zaj nainauk kda je po van malo "vdarilo" borite za VSE NAS. Ge mo se že pobrigo za sebe, ne nucan javnoga sektora ka de se boril za moje pravice...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      20.04.2012 ob 1:52 Outsider gost

      Študent - žališ me, ko namiguješ, da ne vem, kaj so Odmevi... JJ šola?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      20.04.2012 ob 9:18 študent gost

      Outsider, kopiram ti iz tvojega komentarja: "Študent - praviš ka si skoro s postele spadno, gda si poslušal Posedija... pa kelko je meni znano, je on mel govor popoldne... tak dugo spijš al ka?? Ma jaki si tij študent..." Kdo se je tu izkazal za nevedneža? Kdo je tu prvi žalil? Zdaj, ko si pa dobil po "butari" z argumenti pa cviliš kot on tvoj SVIZEC... Če sem čigava šola sem to mamina....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      20.04.2012 ob 18:40 ftrgo gost

      šlepale ste se vij, šlepale.... zaj je pa prišo čas, ka te tudev vij,mogle ite na zavod in se na zavode z isto izobrazbo srečavate z lidmij ,kere majo tudek isto izobrazbo, tga šlepanja more ednok bite konec!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. gost
      20.04.2012 ob 19:59 Outsider gost

      tij si budala.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.