https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kako so Slovani izdelovali svoja bivališča

Murska Sobota, 21.04.2012 ob 7:00  

V Pomurskem muzeju Murska Sobota so v sklopu arheološke razstave Tü mo avtorja Branka Kermana pripravili arheološke delavnice za otroke, na katerih so prikazali kako so Slovani izdelovali svoja bivališča.


Na delavnicah so danes skupaj z avtorjem arheološke razstave »Tü mo. Slovanska poselitev Prekmurja« izdelali gradnjo slovanske zemljanke, ki je razstavljena tudi na sami razstavi.

Preprosta slovanska bivališča oziroma stanovanjske jame, za katere je sicer značilno, da so vkopane v zemljo, zgornji nadzemni del pa je bil pokrit z dvokapno strešno konstrukcijo, ki je segal do tal, so bila narejena iz drobnih lesenih kolov, prepleta vejevja, slame ali trstike.

Jutri pa bo sledila še izdelava posodja iz gline in prikaz peke posod. Delavnico, ki se je boste lahko prav tako brezplačno udeležili od 10.00 do 16.00 ure, bo vodil Igor Bahor.

več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.04.2012 ob 20:06 Robi gost

      Epic fail / lie

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.