https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Beltinska Beltinka lansko leto ustvarila 1,3 milijona evrov prihodkov

Beltinci, 24.04.2012 ob 7:45  

Tovarna pletenin Beltinka iz Beltincev je trenutno edina industrijska pletilnica v Sloveniji. Čeprav so lansko leto ustvarili prihodke v višini 1,3 milijona evrov prihodkov, je to v primerjavi z letom prej za 100.000 evrov manj, dobiček pa se je zmanjšal s 70.000 na 44.000 evrov.

Za domači trg »pletejo« v Makedoniji, za tuji trg doma

Kot navaja časnik Finance, jih od 45 zaposlenih v Beltinci 15 dela neposredno v pletilnici, preostali pa v šivalnici. Beltinka deset odstotkov prihodkov ustvari s prodajo izdelkov lastne blagovne znamke, ki jo šivajo v Makedoniji, medtem ko v Beltincih delajo izključno za tuje partnerje – predvsem za partnerje iz Nemčije, Avstrije in Italije, za katere šivajo uveljavljene blagovne znamke najvišjih kakovostnih in cenovnih razredov.

 

Foto: Finance.si

Z novo poslovno zgradbo bolj varčna proizvodnja

Ker v Beltinki še naprej želijo ostati vodilni v industrijskem pletilstvu, so se odločili za gradnjo nove poslovne stavbe s trgovino v vrednosti 500.000 evrov. S tem želijo povečati energetsko učinkovitost v proizvodnih prostorih, saj bodo prostore v celoti ogrevali s toplotnimi črpalkami, še poročajo Finance.

Vir: Finance.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2012 ob 20:47 xyboj gost

      Se lepo sliši, da vsaj nekdo ustvarja!!! Kako pa je Belovič prišel do 100% LASTNIŠTVA?! delavce je odpuščal brez odpravnin, najel kredit na račun Beltinke, ki ga še sedaj odplačujejo delavci1 PRAV??? Niti slučajno. Z drugim denarjem je lahko lastnik in veliki DIREKTOR! Koliko nas je bilo zaposlenih pred leti - 200, pa sedaj 45. Sedaj pa se hvali, kako delajo z dobičkom

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2012 ob 20:59 xyboy gost

      Belovič bi lahko delavcem povedal, da je prevzel kot direktor Beltinke firmo PLETBET, ki jo je imel registrirano le nakaj dni na istem naslovu in ženino firmo v ljutomeru, DAINES, zastopanje Ljutomer d.o.o., Preden pa je postal direktor, pa ni prenesel nobenega vodstva podjetja, vedno je delal proti vsem! Hvala g. belovič in čestitke na uspešni poti........;

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.