https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

V Moravskih Toplicah predstavili inovativne podjetniške projekte

Moravske Toplice, 26.04.2012 ob 10:51  

S projektom želijo dvigniti podjetniško kulturo med mladimi, predstaviti inovativne podjetniške ideje kot spodbudo podjetništva in inovacijskih aktivnosti v podjetjih, Regionalne in nacionalne nosilce odločitev pa prepričati o smiselnosti izvedbe programov. 


Dogodek se je odvijal v okviru projekta INTERINO, operativni program IPA Slovenija Hrvaška 2007 – 2013 v organizaciji Pomurskega tehnološkega parka. Namen projekta je spodbuditi nastanek novih, na znanju temelječih podjetij. Ker je slednje pogojeno s sodelovanjem akademske sfere in gospodarstva, obstojem podjetniškega podpornega okolja in sodelovanjem regionalnih in nacionalnih nosilcev odločitev podpornih programov za spodbujanje podjetništva, so udeležencem na tem dogodku predstavili mednarodne primere dobrih praks takšnega sodelovanja, ki so jih identificirali v okviru bilateralnega projekta z Avstrijo. 

S prenosom dobrih praks iz drugih regij želijo nosilcem podjetniških idej predstaviti različne možnosti za lažji preboj na globalni trg. Udeleženci so imeli priložnost primerjati najboljše primere slovenskih in avstrijskih podpornih programov za podporo inovacijam. 

Povezava med znanostjo in MSP-ji je priložnost za podjetnike

S predstavljenimi primeri dobrih praks pa so prikazali različne načine spodbujanja novih, inovativnih poslovnih idej in start-up podjetij. Prav tako pa slednji nakazujejo načine podpiranja skupaj razvitih inovacij, zlasti med MSP-ji in znanostjo, ki jih podjetniki lahko izkoristijo. 

Na dogodku so se prav tako predstavili izbrani podjetniški pilotni projekti – njihove izkušnje so lahko dobra podpora podjetjem v zagonu. Ob tej priložnosti sta se predstavili dve novo nastali podjetji DUKIN, d.o.o. in Modri planet, d.o.o., ki bosta nagrajeni z uvrstitvijo na medregionalno tekmovanje v okviru omenjenega projekta Interino. Na dogodku so sodelovali predstavniki različnih podpornih in izobraževalnih inštitucij iz Slovenije in Avstrije, potencialni podjetniki.

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2012 ob 16:22 dovolj gost

      če imate župana , ki v predvolilnem obdobju obvlada vse , se nato v realnosti pokaže kot da ne obstaja , le izpolnjuje želje , ki nekim polnijo denarnice in v drugem segmentu so muhe enodnevnice, glede projekta , pa se bom sigurno spomnil čez leto dni in potem malo več o realizaciji in efektu -- lahko noč občina sredi belega dne,končno pa vi že dolgo spite

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.