https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ekipa Sv. Jurija ob Ščavnici slavila na državnem kvizu iz kmetijstva

04.05.2012 ob 9:25  

Dekleta iz Sv. Jurija ob Ščavnici so med vsemi ekipami, ki so se uvrstile na finalno tekmovanje, ki je potekalo v soboto, 28. aprila na Breznici v Žirovnici, pokazala največ znanja.


Nastja Gregorec, Katja Berden in Nina Černel so si po zmagi na regijskem kvizu, ki je potekalo na Cvenu, konkurenco pokorile še na državni ravni. Na državnem kvizu je sodelovalo enajst ekip iz celotne Slovenije, med sabo pa so se pomerile v poznavanju različnih tem: Zadružništvo na slovenskem in evropskem prostoru, Konjenikov priročnik, Varna hrana – shema sadja in zelenjave ter Gore na dlani – Triglavski narodni park.

V okviru kviza so mladi prisluhnili še okrogli mizi na temo "Spodbude mladim v novem programskem obdobju SKP". Moč si je bilo ogledati tudi razstavo najboljših likovnih del z natečaja "Moje podeželje – vir zdravega sadja in zelenjave", ob koncu tekmovanja pa so se zabavali ob ritmih Modrijanov.

DPM Sv. Jurij si je z zmago pridobilo tudi organizacijo naslednjega finalnega kviza prihodnje leto in kot organizatorji že vnaprej napovedujejo "nepozabno žurko".

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.