https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Blagoslov starodobnikov na Gornjih Slavečih

Gornji Slaveči, 13.05.2012 ob 20:18  

Društvo starodobnih vozil Traktor je blagoslovilo starodobnike in njihove ključe. 


Že tretje tradicionalno srečanje z blagoslovitvijo starodobnikov je letos prvič potekalo na Gornjih Slavečih. Ob  povezovalnih besedah gospe Jožice Fükaš so še nekaj besed spregovorili predsednik društva starodobnih vozil Traktor gospod Jože Gaber, ki je tudi predstavil delovanje društva, župan občine Rogašovci Edvard Mihalič in župan občine Kuzma Jožef Škalič.

Ker nesreča nikoli ne počiva, jim je usoda nedolgo tega vzela dobrega in pridnega člana Denisa Kereca, na katerega so se spomnili in ga počastili z minuto molka in obiskom njegovega mnogo preranega groba. Za dobro in varno vožnjo so z blagoslovitvijo in molitvijo poskrbeli predstavnik binkoštne cerkve pastor Franc Voure, predstavnica evangeličanske cerkve duhovnica Simona Prosič in predstavnik katoliške cerkve župnik Frančišek Horvat. Za popestritev in dobro vzdušje sta skrbela mlada harmonikarja Tilen in Patricija in pevka Marina Huber.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.