https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Murskosoboški davčni urad pri Raščanu odkril za štiri milijone evrov nepojasnjenega premoženja

21.05.2012 ob 11:30  

Davčna uprava (Durs) je v inšpekcijskem nadzoru nad Pomurcem Matejem Raščanom po pisanju današnjega Dnevnika ugotovila, da je v obdobju štirih let, ko se je dokopal do lastništva največje slovenske revijalne družbe Delo Revije, porabil skoraj štiri milijone evrov več denarja, kot ga je uradno zaslužil.


"Iz do zdaj zbranih podatkov izhaja, da je zavezanec za davek - fizična oseba - razpolagal s sredstvi za zasebno potrošnjo, vključno s premoženjem, ki precej presegajo dohodke, ki jih je davčni zavezanec napovedal," sklep murskosoboškega davčnega urada navaja Dnevnik. Po pojasnilih časnika gre za obdobje od januarja 2007 do decembra 2010, Raščanu pa so od ugotovljene razlike v višini 3,93 milijona evrov obračunali povprečno davčno stopnjo v višini 40,72 odstotka oziroma 1,6 milijona evrov.

"Davčni organ na podlagi zbranih podatkov o zavezancu za davek utemeljeno pričakuje, da bo izpolnitev davčne obveznosti otežena," so glede uspešnosti izterjave za Dnevnik dejali na Dursu. Po njihovih podatkih je namreč Raščan med letoma 2007 in 2010 zaslužil manj kot 50.000 evrov neto na leto, "kar pomeni, da iz teh dohodkov ne more plačati ugotovljene davčne obveznosti".

Prav zato so se dacarji obrnili na sodišče in pred nekaj dnevi tudi vpisali začasni sklep o zavarovanju na Raščanovem lastniškem deležu v podjetju Monera, njegovem osrednjem holdingu. Vendar si s tem po ugotovitvah časnika ne bodo kaj prida pomagali, saj so se nanj pred meseci vpisali že NKBM, Delo Prodaja in tudi notarka Nataša Erjavec. Ne nazadnje je Monera tik pred stečajem, tako da bodo drug za drugim ostali praznih rok.

Po doslej znanih podatkih je v poslovnem imperiju, ki je bil (uradno) v lasti Raščana, poniknilo še največ denarja NKBM. Povsem izgubljenih je namreč 5,2 milijona evrov, kolikor je NKBM posodila danes "prazni" družbi Delo Revije. Medtem naj bi Raščanova Monera dolgovala NKBM več kot 30 milijonov evrov. Kolikšen del posojenih sredstev, če sploh, bo dobila nazaj, ni jasno, še piše Dnevnik.

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2012 ob 12:53 medicinska šola gost

      takše barabe za vse večne čase zaprejte

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2012 ob 17:28 xerox gost

      Me zanima zakaj se zadnje čase soboški župan več v javnosti nič ne pojavlja v družbi z Raščanom....

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.05.2012 ob 18:01 sss gost

      takšna baraba nikoli ne bo zaprta.....

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.05.2012 ob 20:30 soboški gost

      za takše je rešitev šut....

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.05.2012 ob 22:27 d gost

      kaa ta tema je na sobotainfo tabu, nema ništa. raščan pa šefe tv idea ali kak je ta naveza že?

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.