https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Danilo Türk obiskal tudi Muro in partnerje, murskosoboško bolnišnico in puconsko občino

22.05.2012 ob 8:00  

Predsednik republike Danilo Türk je včeraj po jutranji otvoritvi na srečanju mladih raziskovalcev nadaljeval z obiski po Murski Soboti in Puconcih.


Zjutraj se je v Murski Soboti udeležil 46. Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije. V nadaljevanju se je v Puconcih srečal z županom Ludvikom Novakom in predstavniki Občine Puconci, ki so mu predstavili delovanje in projekte občine. Zatem se je predsednik udeležil zaključne prireditve projekta zbiranja in ločevanja odpadne embalaže v pomurskih vzgojno-izobraževalnih zavodih "Ločujmo - varujmo" in po končani prireditvi posadil lipo pred poslopjem Javnega podjetja center za ravnanje z odpadki Puconci (CEROP).

Türk je nato v Murski Soboti obiskal podjetje Mura in partnerji, kjer si je ogledal proizvodnjo in se srečal z vodstvom podjetja, ter Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer se je srečal z vodstvom in si ogledal bolnišnične oddelke.

V pozdravnem nagovoru na prireditvi "Ločujmo - varujmo" dejal je predsednik države izpostavil, da so otroci, zlasti v osnovnih šolah, dandanes najbolj vneti aktivisti za vsakdanjo skrb za okolje, ki jo lahko vsakdo izkaže v svojem lastnem okolju in na ta način prispeva k zaščiti okolja in k razvoju. Poleg zbiranja in predelave odpadkov je posebej poudaril skrb za čim bolj racionalno porabo energije in čim boljši izkoristek naravnih virov, kot je termalna voda v Pomurju, ter zagotavljanje energetske varčnosti zgradb, kar je povezano tudi s prihodnostjo našega gradbeništva.


Türk je v izjavi za medije dejal, da zelo lepa prireditev "Ločujmo - varujmo" kaže, kako se mladi vključujejo v skrb za varstvo okolja in kako se v Pomurju preko CEROP zagotavlja pomembna vizija zelene ekonomije. Poudaril je, da so taki centri nujni in predstavljajo veliko garancijo, da bomo v Sloveniji postopoma razvili zeleno ekonomijo in s tem zagotovili trajnostni razvoj. Kot je pojasnil, predelave odpadkov ne bi smeli razumeti kot nekaj, kar je vezano samo na odpadke, ampak gre pri tem za naš celoten odnos do okolja in zelo dobro je, da se mladi iz celotnega Pomurja vključujejo v to aktivnost.

Opozoril pa je tudi na nekatere probleme, s katerimi se soočajo Puconci, kjer je posebej opozoril na problem dolgotrajnega reševanja postopkov v zvezi z izgradnjo vodovodnega omrežja, ki je nastal zaradi birokratskih ovir in bi ga morali čim prej rešiti. Dodal, da je to tudi dobra priložnost za vlado, da pokaže, kako je možno z novo organizacijo uprave in izboljšanimi postopki hitreje reševati probleme, ki ovirajo razvoj. 

Foto: Staniko Gruden/STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      22.05.2012 ob 10:31 smrt

      @ ka odi tu po prekmurji ? gleda ka bi se še dalo zapraviti tak kak njim je bil cilj zapraviti Muro ?

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.05.2012 ob 10:47 gust gost

      Kaj se ni nihče našel in tega sluzavca nagnal od kod je prišel.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Chevapcic
      22.05.2012 ob 10:49 Chevapcic

      . je že što v Wikipedio vneso družbeni pojav imenovan "türški vpadi v letu 2012" ? .. Obrazložitev: "pojav se je izoblikoval v letu 2012 kot posledica niza dogodkov, ko je aktualni predsednik Danilo Türk v volilnem letu obiskal skoraj vsako vukojebino od vasi in mestno provinco v Republiki Sloveniji in to minimalno vsaj 2-krat" .. Posebnost: "obiski niso imeli nobene dodatne vrednosti, smo ga pa ljudje bili veseli, da smo ga lahko videli" :)

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.05.2012 ob 21:06 gost gost

      Jaja gospoud predsednik države,prišo si pa odišo.Zanima me ka je bil namen obiska naprimer v Muri?Skozi cejlo proizvodnjo mamo iti okoli 10 min,vij ste jo prišli v 5 min,če nej prle.Se ste voter napravili,da ste mimok šli.Ka ste se koga bođali?Pa ka van lejko mi en mali narod naredimo en MURIN delavec.NIKA,žalostno je to ka ste se sploj nej pri enon delavci stavili ka bi ga bar kaj pitali,kak je kaj.To so van že znankar naši glavni povedali ka bejžimo samo skoz vej delavci tak nika nedo pijtali.Rad bi vedel ali se je obisk isplačal saj veste kriza je pa varčevati je treba,ali ne bi bilo boljše tole gorivo ki se je potrošilo iz Ljubljane do Murske Sobote tale denar ki je šel v luft pa še ozračje se onesnažuje potrošili za kaj bolj koristnega.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.05.2012 ob 17:55 alf gost

      Kaj bi pa te mogo en precednik klecati pred neksin murinim delavcon...,.pa iti z njim kavo pijt...jojoj.....gdo te pa drzij ka si v muri...ce si tak pameten te se san nekaj drujgo ide delat... pa te se oglasaj...... gost!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.