https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Raščanova Monera gre v stečaj

24.05.2012 ob 13:29  

Ljubljansko okrožno sodišče je danes sprejelo sklep o začetku postopka stečaja trgovske družbe Monera v lasti Pomurca Mateja Raščana. Za stečajnega upravitelja je imenovalo Dušana Taljata, upniki pa lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo do 24. avgusta.


Stečaj Monere je predlagal upniški odbor družbe Delo Revije, ene od družb v lasti Monere. Monera je namreč največja dolžnica Dela Revij, ima že dlje časa blokirane račune in je insolventna. Denarja za vračilo 33,3 milijona evrov kredita založniško-revijalni družbi, ki je stečaju od 31. avgusta lani, zato nima. V Moneri predlogu za začetek stečajnega postopka v predvidenem roku niso ugovarjali, zato je sodišče danes odločilo, da se začne stečajni postopek, je razvidno iz sklepa sodišča, objavljenega na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Upniki so začeli vpisovati sklepe o zavarovanju na Raščanovem lastniškem deležu v Moneri že kmalu po začetku postopka stečaja Dela Revij. Po podatkih Ajpesa so doslej to storili Poštna banka Slovenije, Nova Kreditna banka Maribor, Delo Prodaja, notarka Nataša Erjavec in davčna uprava.

Družba Delo Revije pa predlaga tudi stečaj še ene Monerine družbe, namreč Rašice Point. Ta ji je dolžna nekaj manj kot milijon evrov kredita ter sredstva iz naslova neplačanih najemnin. Ker gre za invalidsko podjetje, mora s stečajem soglašati vlada. Tudi Rašica Point ima že od lanskega julija blokirane račune.

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2012 ob 20:45 raščan gost

      kak lejko komentare dol brijšete ka tou barabo podperate,ge bi je mii sake nohet ekstra dol vlejko......pesjan eden

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. PREKMUREC
      25.05.2012 ob 8:05 PREKMUREC

      Tej bi se lejko zdaj malo zamislo pa Muri05 rejšo finančno situacijo. Nevej od kejc ma štiri miljone eurof. Če zdaj da za Muro05 še 250.000 nede nikše škode za njega. Te de pravo ka ne vej od kejc ma 3750000 eurof pejnez.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.