https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Mürske ribice in Veržejske upokojenke razstavljajo svoje izdelke

Veržej, 21.05.2022 ob 6:05  

V Rokodelskem centru DUO Veržej je vse do konca maja postavljena na ogled razstava klekljarske skupine Mürske ribice in DU Veržej.


Ob odprtju razstave sta zbrane nagovorila župan občine Veržej Slavko Petovar in direktor Zavoda Marianum salezijanec Blaž Cuderman, ki sta pozdravila navzoče in pohvalila dela ustvarjalk.

Predsednica DU Veržej Silva Krajnc je povedala, da klekljarsko skupino Mürske ribice, ki jo vodi Tatjana Prelog, sestavljajo ustvarjalke – klekljarce iz obeh bregov reke Mure. Leta 2017 so pričele delovati kot sekcija Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej. Svoje izdelke so prvič razstavile leta 2008 v Marijanišču v Veržeju.

Po odprtju Puščenjakove razstavne dvorane v Rokodelskem centru domače in umetnostne obrt pa so svoje izdelke začele razstavljati tam. Zaradi bogatejše razstave, od 2015 dalje sodelujejo z ustvarjalkami iz Društva upokojencev Veržej. Vodja sekcije ročnih del je Štefka Šterman. To leto se predstavljajo s prti, ki so zašiti v tehniki rešelje in s čestitkami, ki so izdelane v pick point tehniki. Letos pa so začele izdelovati zračno čipko, ki nastaja s prepletanjem šivov, ki jih šivajo s šivalnim strojem na vodotopno kopreno.

Ročno narejeni izdelki imajo dušo in temperament, narejeni so z ljubeznijo in veseljem. Vse to lahko začutite v izdelkih, ki so jih izdelale zlate roke z veliko truda do konca maja v centru DUO v Veržeju.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.