https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Letošnji Ples - noč čarovnic v Rakičanu z Modrijani in Kingstoni

Rakičan, 11.09.2014 ob 7:00  

Potem ko so lani v Rakičan privabili devet tisoč glavo množico obiskovalcev, bodo v RIS Dvorcu Rakičan tudi letos priredili Ples – noč čarovnic. Organizatorji obljubljajo nepozaben spektakel s čarovnicami, grmado in priljubljenimi glasbenimi gosti na dveh velikih odrih.


Ena najodmevnejših prireditev, ki v Prekmurje privabi obiskovalce iz celotne Slovenije in tudi tujine, je prireditev ob noči čarovnic. Lani je organizacijo prireditve prvič prevzel RIS Dvorec Rakičan, ki bo rajanje čarovnic priredil tudi letos. O prihajajočem spektaklu smo se pogovorili z direktorjem RIS Dvorca Rakičan mag. Robertom Celcem.

Lani ste se prvič lotili izvedbe prireditve Ples – noč čarovnic, ki je v Dvorec Rakičan privabila množico obiskovalcev. Je lanskoletna prireditev uspela po pričakovanjih in jo zato organizirate tudi letos?

Glede na to, da smo lani prireditev Ples – noč čarovnic izvedli prvič, smo bili nad odzivom pozitivno presenečeni, saj nismo pričakovali praktično devet tisoč obiskovalcev.  Že od začetka leta dobivamo klice, če in kdaj bomo ponovno organizirali prireditev Ples – noč čarovnic. In seveda je odgovor da, tudi letos bomo v petek, 31. oktobra izvedli prireditev, ki v Pomurje v enem dnevu privabi največ obiskovalcev iz drugih delov Slovenije.

Se bodo letos pri izvedbi oz. organizaciji prireditve zgodile kakšne spremembe?            

Seveda bomo letos program še dodelali. Imeli bomo dva vhoda oz. izhoda, dva velika odra, tri različne tržnice, še več nastopajočih ... Skratka program bo potekal skozi ves dan do zgodnjih jutranjih ur in dogajalo se bo resnično veliko.

Letos je napovedana tudi mednarodna udeležba nastopajočih. Kdo se bo obiskovalcem predstavil letos?

Letošnje leto bo s svojim bogatim srednjeveškim programov sodelovala tudi skupina Markus M iz Češke Republike (http://www.markus-m.cz/). Poleg njih bodo sodelovali tudi različni rokodelci iz Avstrije, Hrvaške in verjetno še katere države.

Kateri glasbeni izvajalci bodo letos zabavali obiskovalce?

Kar se tiče glasbenih izvajalcev bo letos program resnično bogat. Letos bodo ponovno nastopili Modrijani, ki so pravi magnet za mlade in stare. Zagotovo pa bodo tudi ostali nastopajoči priskrbeli pravo vzdušje na prireditvi. Tako bodo z nami še Kingstoni in Rock Partyzani, Blue Planet, Nika Zorjan, Broken Hearts in mnogi drugi.

Lani so se v krompirjevih počitnicah v Dvorcu Rakičan odvijale tudi Srednjeveške počitnice. Bodo Srednjeveške počitnice potekale tudi letos?

Tudi letos bomo organizirali Srednjeveške počitnice, ki bodo potekale od 26. 10. do 31. 10 in bodo namenjene izključno otrokom. Bo pa v okviru prireditve Ples – noč čarovnic potekal pester srednjeveški program tako za otroke kot za odrasle. Obiskovalci si bodo lahko ogledali razne predstave, viteške igre in mečevanje, preizkusili se bodo lahko v srednjeveškem lokostrelstvu, plesih ali pa se vključili v različne delavnice.

 

Se je lokacija, na kateri ste lani prvič pripravili tovrstno prireditev, izkazala za primerno?

Dvorec Rakičan je za izvedbo tovrstnih prireditev idealen ambient. V okolici dvorca je bilo že v lanskem letu na voljo dovolj parkirnih mest, pa tudi sama lokacija je lahko dostopna. Je pa res, da dvorec Rakičan in park ob dvorcu spadata pod kulturno dediščino Slovenije, zato vse obiskovalce že sedaj vljudno naprošamo, da upoštevajo navodila organizatorja.

Prejšnje leto ste bili deležni nekaj kritik zaradi dolgih čakalnih vrst na prireditveni prostor. Kako se nameravate tokrat izogniti tej nevšečnosti?

Vstop na prizorišče bo, kot omenjeno že zgoraj, letos možen z dveh strani dvorca. Prvi vhod/izhod bo z vzhodne strani – z glavne ceste, drugi pa z južne strani dvorca – ob gostinskem lokalu. Kot že na Festivalu Dvorec Rakičan bo prodaja kart na dan prireditve na vzhodni strani dvorca potekala že pred vhodom v dvorec. Na ta način  se bomo izognili gneči v podhodu. Na sploh bo pretočnost veliko večja, ker bodo obiskovalci namesto zapesnic dobili pečate.

Lani so pri izvedbi prireditve pomagali številni prostovoljci? Bo tudi letos tako?

Drži, tudi letos pričakujemo da nam bodo tako pri Srednjeveških počitnicah kot pri prireditvi Ples – noč čarovnic pomagali številni prostovoljci, tudi iz tujine.

Lansko leto ste bili s številom obiskovalcev zadovoljni. Kolikšen obisk pričakujete letos?

Glede na to, da bo letošnji program še bogatejši in bolj raznolik, pričakujemo, da bomo pritegnili podobno ali še večjo množico obiskovalcev.

DOGODEK PLES - NOČ ČAROVNIC RAKIČAN

Podrobnosti o prireditvi in celotni razpored dogajanja si lahko ogledate na njihovi Facebook povezavi - TUKAJ.

    Fotogalerija