https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOŠARKA

Košarkarice Pomurja se pripravljajo na novo sezono

Murska Sobota  

Članska ekipa ŽKK Pomurje, ki jo sestavlja dvaindvajset košarkaric, se že od 8. avgusta pripravlja na prihajajočo sezono 1. ženske slovenske košarkarske lige, v kateri želijo biti čim bolj uspešne. Košarkašice verjamejo, da v novi sezoni lahko marsikoga presenetijo, trener Primož Slavič pa upa, da se bodo uvrstile med prve šest in si tako zaslužile uvrstitev za ligo prvakov.

ŽKK Pomurje kot edina ekipa v 1. ženski slovenski košarkarski ligi, ki ima le domače igralke

V članski ekipi ŽKK Pomurja je dvaindvajset igralk, med katerimi je šest članic po letniku, ostalo so mladinke in kadetinje. "Skupaj s trenerjem Davorinom Pokom sva se letos potrudila pripeljati nazaj tudi starejše igralke, in sicer Anito Horvat, Martino Orban in Marino Grmič, ki je trenutno še poškodovana, da na treningih mladim igralkam dajo nekaj izkušenj več," nam je povedal trener Primož Slavič in hkrati dodal: "Upam, da se bosta igralki priključili tudi na tekmah in pomagale mladim igralkam." V ekipo ŽKK Pomurje pa se je vrnila tudi Maja Smodiš, ki je bila lansko leto odsotna, saj je bila v Ljubljani in ni imela možnosti trenirati.

"Ekipa, kot edina z izključno domačimi igralkami v 1. slovenski košarkarski ligi, je mlada, zelo perspektivna, potrebno je le delati z njimi in je uspeh tu," je prepričan trener Slavič, ki v prihajajoči sezoni 1. ženske slovenske košarkarske lige upa na končno mesto med prvih šest, saj se bodo tako lahko uvrstile naprej za ligo prvakov. 

Igralke v prihajajoči sezoni upajo na čim boljšo uvrstitev in na več zmag kot prejšnjo sezono

"Ko se trenira, se trenira maksimalno, pred in po treningih pa smo dobri prijatelji, se družimo. Ampak, ko je trening, zahtevam največ, predvsem zaradi teh mladih igralk, saj v njih vidim potencial in sem prepričan, da lahko še zelo napredujejo," pove o svojih načelih trener Slavič, ki je igralke začel trenirati lansko leto decembra in vidi, da so igralke to že kar korektno sprejele in tudi korektno trenirajo.

Medtem ko trener Slavič cilja na uvrstitev v ligo prvakov, igralke upajo na nekoliko več zmag kot prejšnjo sezono, "mogoče lahko nekoga tudi poskušamo presenetiti," nam je povedala članska igralka Alja Samec. "Igralke smo še nekako neizkušene, vse je prvič. Upam in želim pa, da se bomo uvrstile čim bolje," je še povedala Samčeva, ki se je pred kratkim vrnila iz svetovnega in evropskega prvenstva.

Ljubitelji košarke boste za mlade igralke lahko navijali že 28. septembra

1. ženska slovenska košarkarska liga se začne 15. oktobra, in sicer s prvo tekmo, ko bodo murskosoboške košarkarice na domačem igrišču odigrale tekmo z Grosupljem. Pred to tekmo pa bodo odigrale še igro za pokal Slovenije, in sicer 28. septembra v Murski Soboti proti Domžalam. Trener poleg uspešnih tekem in rezultatov mladih igralk upa tudi na vspodbujajoče odzive publike: "Vabim vse ljubitelje košarke naj se v čim večjem številu udeležijo tekem, kajti lepo je vspodbujati naše mlade igralke in nam z bučnim navijanjem pripomorejo priti do zmage."

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.