https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Nova zmaga pomurskih košarkaric na domačem terenu

Murska Sobota, 28.2.2017  

V 10. krogu mednarodne ženske košarkarske lige LPI.SI so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje v Murski Soboti premagale ekipo Felixa iz Zasavja z rezultatom 58:53. Rezultat po četrtinah: (19:13, 11:20, 16:11, 12:9).


Igralke in strelke Žkk Pomurje:
Alja Samec 20 (1:3, 3×3), Nina Domjan 12 (6:6), Kiara Marinič 10 (2:4), Anja Zamuda 8, Ajda Pejčič 6, Maša Črnko 2, Natalija Rebrica, Tara Tratnjek, Marina Grmič, Viktorija Slivnjek, Alja Roudi in Urša Sever.

V zaostalem srečanju 10. kroga Exrea lige LPI so se pomurske košarkarice pomerile z dokaj mlado, poletno ter tehnično dobro podkovano ekipo iz Trbovelj. V prvem polčasu so imele pomurske košarkarice kar nekaj težav predvsem v obrambi, zaradi načina igre nasprotnic (igrale so s štirimi nizkimi zunanjimi igralkami in le enim klasičnim centrom). Ko pa so domačinke v drugem delu igre »zaprle« poti do koša in dobile skok v obrambi in napadu, zmaga kljub majhni razliki več ni bila vprašljiva.

Na tekmi sta poleg že konstantno zelo dobre igre Alje S. ter borbene Nine, velik delež k zmagi prispevale strelsko razpoložena Anja ter v skoku uspešna Natalija. K pomembni zmagi glede na razvrstitev na lestvici, so s skupnim pozitivnim ekipnim duhom svoj delež prispevala vsa dekleta, ki so stopila na parket ter tudi tista, ki tokrat niso dobile priložnosti za igro. Ne nazadnje je pomemben delež prispeval še pomožni trener Miha, ki je z uspešno masažo po hudem padcu vrnil v igro Aljo S., kar se je izkazalo za ključen element v celotni predstavi.

Foto: ŽKK POMURJE

Več fotografij s finalne tekme v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.