https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Na seznamu za nastop na evropskem prvenstvu tudi Pomurki

29.4.2023  

Slovenske košarkarice bodo prihajajočo sredo v Ljubljani začele s pripravami na EuroBasket 2023. Grk Georgios Dikaiulakos, selektor slovenske ženske reprezentance, je na seznam petnajstih kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu, ki se bo čez 48 dni začelo v naši državi, uvrstil tudi Pomurki Blažo Čeh in Tino Cvijanovič.

Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu v Stožicah igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo. Predvidoma bodo opravile 37 dni priprav. Poleg Ljubljane bodo izbranke selektorja Dikaiulakosa vadile še v Zrečah, Podčetrtku in Mariboru.

Na selektorjevem seznamu so: Tina Cvijanovič, Blaža Čeh, Lea Debeljak, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Mojca Jelenc, Gala Debeljak, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Eva Rupnik, Maruša Seničar, Ajša Sivka in Zala Šrot. Edina novinka je osemnajstletna Hana Ivanuša. Med njimi po nedavnih zapletih ni Nike Barič, ekipa se bo v okrnjeni zasedbi zaradi krajšega odmora nekaterih po klubskih sezonah zbrala prihodnjo sredo v Ljubljani.

Ta čas še ni znano, katera naturalizirana košarkarica bo članica reprezentance.

 

Foto: KZS

"Misija, ki jo v zadnjih dveh letih tako nestrpno pričakujemo, je končno pred nami. Vsi člani reprezentance komaj čakamo začetek priprav na EuroBasket. Veseli me, da imajo reprezentantke za seboj dobro klubsko sezono in bodo reprezentančno akcijo pričakale v dobri formi. Nekaj uvodnih dni še ne bomo vadili v polni zasedbi, saj nekatere igralke potrebujejo malo dodatnega počitka, a že v drugi cikel bomo zakorakali kompletni. Upam, da ostanemo zdravi in s polno vnemo še naprej gradimo filozofijo ekipe in naše igre," je za Košarkarsko zvezo Slovenije povedal Dikaiulakos.

* Vir naslovne fotografije: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2023 ob 12:09 lepec gost

      Me ne zanima in mi celo dol visi!!!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2023 ob 12:24 goat gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. … For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐩𝐚𝐲.𝐡𝐢𝐫𝐢𝐧𝐠𝟗.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2023 ob 13:50 Goričanec gost

      Bravo dekleti samo pridno naprej!!! Mogoče pa se bo "onemu" vstal, ko boste dobro igrali!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.04.2023 ob 18:52 gost

      Goričanec ka maš bataše gor na nogaj !??

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.05.2023 ob 1:27 lepec gost

      Kaj ta švasa - vari namreč takšna očala ima?????

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.