https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Slovenija gostiteljica evropskega prvenstva za košarkarice, v ekipi tudi Pomurki

14.6.2023  

Slovenija in Izrael bosta od 15. do 25. junija gostitelja evropskega prvenstva za košarkarice. Naslov s prejšnjega Eurobasketa brani Srbija. Slovenija se bo na svojem četrtem EP skušala prvič prebiti v četrtfinale. V ekipi sta tudi dve Pomurki, in sicer Tina Cvijanovič in Blaža Čeh.

V Tel Avivu bosta potekali dve od štirih skupin predtekmovanja, izločilni boji, od četrtfinala dalje, pa bodo v Stožicah.

Evropsko prvenstvo bo hkrati prvo kvalifikacijsko sito za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto. Poleg Američank, ki so si mesto v Parizu zagotovile z zlato medaljo na lanskem svetovnem prvenstvu v Avstraliji, in Francozinj kot gostiteljic, bo na OI zaigralo še deset reprezentanc.

Najboljših šest z eurobasketa 2023 se bo uvrstilo na olimpijski kvalifikacijski turnir, ki bo februarja prihodnje leto.

Slovenija bo četrtič zaporedoma udeleženka turnirja 16 najboljših reprezentanc na svetu. Leta 2017 v Pragi je zasedla 14. mesto, v Beogradu 2019 je bila deseta, pred dvema letoma v Franciji pa je prav tako izpadla v repasažu za četrtfinale.

Za razliko od prejšnjih prvenstev bo Slovenija tokrat nastopila precej oslabljena, saj v ekipi zaradi spora s selektorjem ni dolgoletne kapetanke Nike Barič, prav tako pa reprezentance ni okrepila tuja igralka, ki bi zapolnila vrzel pod obročema.

Ekipo bo na prvenstvu vodil grški selektor Georgios Dikaiulakos, ki v Evropi velja za enega največjih strokovnjakov v ženski košarki. Letos je bil izbran za najboljšega trenerja evrolige.

Slovenske igralke, ki so v pripravah na EP odigrale sedem tekem in jih pet dobile, se zavedajo, da bo uspeh že premagati eno od treh ekip v skupini (Velika Britanija, Nemčija, Francija), zato o ciljih ne govorijo rade. Poudarjajo, da so atipična ekipa, saj jim manjka višina, in da bodo to nadoknadile z veliko mero borbenosti, piše STA.

Foto: FB KZS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2023 ob 19:15 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.06.2023 ob 9:32 AJAJAJAJAJ gost

      Res dobre. So se opekle že na prvi tekmi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.