https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Na Valentinovo zablestite v rdečem

Murska Sobota  

Rdeča barva je barva ljubezni, strasti in vročekrvnosti, zato jo nemalokrat povezujemo s fatalno žensko. Znanstveno je dokazano, da ženska, ki je bodisi odeta v rdečo bodisi njene ustnice krasi rdeča šminka, očara in pusti večji vtis od enako atraktivne ženske v beli, sivi ali zeleni obleki. Strokovnjaki trdijo, da so možnosti, da vas moški ogovori in povabi na zmenek tudi do 56% večje, če oblečete nekaj rdečega, ne glede na to ali ste črnolaske, blondinke ali brunetke. In zakaj je temu tako?


Z rdečo barvo so osvajale že ženske v 60. letih preteklega tisočletja

Že v 60. letih je bil Hollywood preplavljen z rdečimi ustnicami. Najpogosteje jih povezujemo z zvezdnico Marilyn Monroe, ki je poskrbela, da je rdeča šminka dokončno obnorela prav vse. Rdeča šminka ima tudi bogato zgodovino. Ta sega vse do starega Egipta, kjer je priljubljeno rdečilo nadomeščala kana, zdrobljeni rdeči hrošči, rdeče alge in brom, zaradi katerega so bile egipčanske šminke celo strupene. Rimljani in Grki so šminko izdelovali iz olja in voskov, brez nje niso mogle niti gejše z vzhoda. V modni hiši Guerlain je leta 1870 nastala rdeča šminka, kakršno poznamo danes.

Kako nositi rdečo šminko

Za rdečo šminko pravijo, da je univerzalna, večna in klasična. To zimo je najbolj atraktivna strastno rdeča, vinska barva. Skrivnost, kako nositi rdečo šminko, tiči v ličenju preostalega obraza. Paziti je potrebno, da ne pretiravate z ličenjem oči in nanašanjem rdečila za lica. Rdečilo za lica naj bo v nežnih odtenkih, oči poudarite le z maskaro, zgornjo veko lahko občrtate s črnim črtalom, ki se lepo poda k rdečim ustnicam. Odtenek rdeče šminke izberite na podlagi tona vaše kože. Živo rdeče in rožnate šminke pristajajo ženskam s svetlo poltjo, oranžkaste in toplo rdeče šminke pristajajo olivni polti, temno rdeče šminke pa zagoreli polti. Uporabite tudi svinčnik za ustnice, ki naj seveda ne odstopa od barve rdečila. Če se vam zdi, da je šminka, ki ste jo nanesle, preveč intenzivna, lahko na ustnice nanesete puder in tako ublažite njeno intenzivnost ter podaljšajte obstojnost. Če želite, da bi vaša šminka zdržala čim dlje, potapkajte odvečno šminko z ustnic in jih prekrijte s prosojnim zaključnim pudrom. Nato nanesite še en sloj šminke. Pogosto se rdeče ustnice uskladijo z rdečimi nohti, ki so letos prav tako zelo modni. Ohranite krajšo dolžino in si jih čez zimo privoščite v različnih rdečih odtenkih.

Barva letošnje zime je vinsko rdeča

Z rdečo barvo oblačil težko zgrešite, sploh če se jo odločite kombinirati z brezčasnimi črnimi, belimi, bež ali sivimi oblačili. Rdeča je vedno bolj priljubljena tudi v color-block različici, še posebej v kombinaciji z živo oranžno, vijolično in barvo fuksije. Najbolj drzne lahko kombinirate rdečo z živo rumeno barvo oblačil in ustvarite nenavaden a hkrati drzen kontrast. Barva letošnje zime je vinsko rdeča ali tudi bordo rdeča, ki ji nekateri pravijo tudi nova črna, saj se prelepo ujema s črnimi kosi ter z vsemi rdečimi odtenki. Poživila bo svetlo sivo, temno sivo, bež in rjavo. Bolj drzne modne poznavalke bodo vinsko rdečo kombinirale z letos nadvse modno bledo roza, pa tudi z živo roza odtenki. Lahko pa jo uskladite tudi s temno vijolično. Gre za zelo poseben odtenek temno rdeče, ki se lepo dopolnjuje z zlatimi in srebrnimi modnimi dodatki. 

Vir: Glitter.si, Planet-lepote.com, Zadovoljna.si

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.