https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Kje shranjujete digitalne fotografije?

18.8.2019  

Nekoč so družinske albume krasile črno-bele fotografije, kasneje barvne, danes le še redko kdo odloči za razvijanje fotografij. Današnje digitalne fotografije ljudje hranijo na USB ključkih, zunanjih diskih ali jih naložijo na posebne spletne strani. Slednje brezplačno ponujajo shranjevanje velikega števila fotografij, ki pa bo v prihodnje s strani nekaterih ponudnikov postalo zelo omejeno in bo ponujalo veliko manjši prostor za shranjevanje. 

Nekoč so naše mame, babice skrbele, da so bile družinske fotografije lepo zložene in urejene po albumih, velikokrat je bil dodan datum oziroma leto in ime dogodka. Danes so družinski albumi lep spomin na dogodke, ki smo jih ljudje ovekovečili s fotografijo. Z napredno tehnologijo se je obujanje spominov na pretekle dogodke popolnoma spremenilo. Ljudje več ne listajo družinskih albumov, temveč imajo slike naložene na spletu. 

Pametni telefonu so polni slik oziroma fotografij, kam jih shraniti? Na spletu lahko najdemo veliko spletnih strani, kjer lahko hranimo svoje fotografije ali jih razkazujemo izbrancem ali širši javnosti. Pri nekaterih ponudnikih je potrebno plačilo storitve, ki je ponekod večja, drugje manjša. Obstajajo pa tudi ponudniki, kjer si lahko fotografije shranjujemo brezplačno. Do pred kratkim je bil med ljudmi najbolj razširjeno spletno mesto Flickr, ki omogoča hranjenje fotografij visokih resolucij in organiziranje foto albumov. 

Drugisvet.com poroča, da v ospredje prihaja SmugMug. Slednji omogoča prilagodljivost spletne galerije in celo prodajo fotografij. Na trgu je takšnih in podobnih spletnih ponudnikov veliko, na nas je, da izberemo primernega. Ob tem se seveda postavlja vprašanje, ali so naše fotografije na spletu varne? Vdori v profil na številnih družabnih omrežjih, kjer imajo ljudje shranjene številne fotografije, so vse bolj pogosti. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.