https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Ali ste si tudi vi za novo leto zadali kakšno zaobljubo?

1.1.2022  

Novo koledarsko leto je prelomnica, ki veliko ljudi vzpodbudi, da obrnejo nov list in dobijo motivacijo za nove spremembe. Verjetnost, da bodo novo letne obljube uspešne, je le osemodstotna. 


Če si postavimo preveč ciljev in brez konkretnega načrta, jih je težko doseči, saj se le ti hitro razblinijo in ponovno postanejo želje za drugič. Po večini so zaobljube, ki so jih zadamo povezane s povečano kvaliteto življenja. Po navadi so zaobljube povezane z boljšim duševnim stanjem (več časa za sebe, preživljanje časa s prijatelji, družino, večje vlaganje v partnerski odnos) in boljšemu fizičnemu zdravju (več gibanja, hujšanje in zdravo prehranjevanje).

Naj želja res postane cilj

Da uresničimo svoj zastavljeni cilj je potrebno nekaj korakov. Sami smo odgovorni za to željo in si jo izpolnimo sami. Potreben je en sam cilj. Zaobljuba še ni načrt, kako priti do nekega cilja. Da smo bolj motivirani, je zelo pomembno, da je naša želja povezana z našimi vrednotami. Če si nekdo želi izboljšati kondicijo in se bolj zdravo prehranjevati, bo cilj lažje dosežen, če je tej osebi zdravje pomembna vrednota. Posebej, če vas k temu motivira tudi zdravnik, zaradi preventive pred boleznijo.

Če imamo v sebi visoko motivacijo in nam je pomembno, da se to spremeni, je to najvišja možna motivacija. Če nam nekaj ni tako zelo pomembno, potem kaj hitro pozabimo na zaobljube.

Kako sestaviti načrt za dosego cilja?

Za začetek je treba jasno definirati cilj, ki si ga želite. Nato imamo možnost, da naredimo korake do tega cilja. Preverimo tudi, če je to realen cilj, mogoče potrebujemo pomoč strokovnjaka ali prijatelja, ki je to že dosegel. Čarobne palčke ni. Zato moramo za dosego cilja prehoditi neko pot. V samem procesu sprememb spoznamo sebe, srečamo nove ljudi, delamo različne spremembe in to je pomemben proces.

Čas je pravi pokazatelj

Ko začnemo uresničevati nek cilj in smo iskreni do sebe (npr. hujšanje) in vidimo, da nismo uspešni, moramo stvari zastaviti drugače. Lahko na novo zastavimo cilj, ali si poiščemo pomoč, ali zastaviti cilj bolj realno glede na dane zmožnosti.

 Fotografije so simbolične

 Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.01.2022 ob 8:15 gost

      Bla, Bla, Bla,,, samo ve za eden dan obljube obljube.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.01.2022 ob 9:14 Busybee gost

      Ka mo Df ove komentare ignorero od zdaj dale....

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.01.2022 ob 15:10 gost

        Janša ti je že uredil dohodnino? Si pisal, da ko pride on na oblast, bo delovnim migrantom takoj zrihtal, da ne bodo plačevali " dvojne " dohodnine. Zdaj je že dolgo na oblasti, a se poserje na vas. Pa ravno on je bil tisti, ki vam je nabil " dvojno " dohodnino. Kako pa kaj stara kuča, ki si jo podedoval? Se že podira ali bo še zdržala to zimo? Pa Mura? Za dve leti jo boš lahko gledal v drugi ligi ali še niže. Pejnez sfalilo, Šimundža spizdil prvi. Vseeno srečno in zdravo novo leto.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.01.2022 ob 14:48 gost

      Ka mo fundale df-ja.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.01.2022 ob 18:01 gost

      Da bom več seksala. zdaj jo bom držala ker ko bom starejša me nebo več noben žical .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.