https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Škof Štumpf: Janšo sem pozval, naj Pomurcem da novega upanja

Murska Sobota, 29.05.2012 ob 19:35  

Janez Janša in Žiga Turk sta v okviru dvodnevnega vladnega obiska Pomurja obiskala murskosoboško škofijo.


Premier ter minister za izobraževanje, znanost, šport in kulturo sta se s škofom pogovarjala predvsem o preteklem šestletnem obdobju škofije in načrtih za prihodnost. "Premier je izrazil zadovoljstvo nad podobo, ki jo daje škofija tej pokrajini," je med drugim dejal murskosoboški škof Peter Štumpf.

Štumpf: Janši sem dejal, naj Pomurcem da novega upanja

"Predvsem sem ga povabil, naj z dvodnevnim obiskom v Pomurju našim ljudem da upanja, tako v socialnem, ekonomskem kot tudi moralnem smislu, kajti ljudje tukaj so trdoživi in dobri, vendar nekoliko prestrašeni, da jih Ljubljana ne bi pozabila, ko se bo »delila pogača," je zbranim novinarjem po srečanju dejal Štumpf.

Slednji meni, da so se župnije v Pomurju dobro konsolidirale, tako v pastoralnem kot gospodarskem smislu. "Ne čutim, da bi bile župnije pod takim pritiskom, kot sama škofija. Župnijsko premoženje je namreč drugačno kot škofijsko, in zaradi tega je seveda župnija drugačen pravni subjekt kot škofija," je dodal murskosoboški škof.

Štumpf je poudaril še, da je med duhovniki in njim vzpostavljeno vzdušje edinosti, vzajemnosti, "tako da je naša škofija v tem trenutku v dobri kondiciji." Hkrati je izrazil zaskrbljenosti, kako bo škofija kot ustanova, ki nima veliko nepremičnin (ima 8 hektarjev vinogradov in gozdov), v prihodnosti delovala na finančnem področju. "Predvsem se bomo morali, in tako je tudi prav, zanašati predvsem na dobroto prekmurskega in prleškega človeka. Drugače ne bo šlo," je še dodal Štumpf.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2012 ob 21:22 veren gost

      Štumpf naj cerkev da novega upanja,pa menje kradne pa namesto ka za meše davlejo vij dajte rajši siromaki pa več dobroga krščanskoga dela napravite.Pa seveda menje gejte pa se več giblite....

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2012 ob 22:41 benkovič gost

      Popolnoma se strinjam s teboj gost! Prav imaš! Je že na shujševalni!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2012 ob 23:04 benkovič gost

      Finančne težave pestijo našo škofijo in smo zmanjšali dnevne obroke. Kot ekonom moram za to poskrbeti!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.05.2012 ob 23:30 benkovič gost

      Sicer pa je g.Predsednik vlade Janša, obiskal vse, tudi Rome na Pušči, Evangeličane v M. Toplicah in RK Škofijo v Soboti! . Tu bi le moral narediti Predsednik vlade neko razliko, s kom se verodostojno pogovarja!!! Sindikati mu usporavajo, nasprotujejoi! Morda bi na Pušči le uspel! Ni prav pristopil! Sedaj več me pomaga niti, da je bil pri spovedi pri Štunfu! Spet bo padel! Zakaj se druži z ološi? A nii škoda?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.05.2012 ob 23:38 lačen gost

      san mislo ka de nan premier povedal kak de nas iz krize potegno; te pa on pa šolski minister prvo k škofi?!? po kaj le? po božo pomoč?? samo od bože besede se ne da živeti, so gospoud škof tüdi mogli kaj na tanjeri meti, ka so tak lepo okrogli.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.05.2012 ob 8:17 REALIST gost

      Pozdravljeni VSI PAMETNJAKOVIČI. Če že nimate NIČ v glavi, vam vsaj ni treba žaliti ljudi. Ne vem kaj vam je kriv škof Štumpf, da ste se tako obregnili ob njega Cerkev ni ON. Na besede bi pa res lahko malo popazili. JEMLJI ČLOVEKA TAKŠNEGA KOT JE, KER NIKOLI NE VEŠ KAKŠEN BOŠ SAM.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.05.2012 ob 8:48 realist 2 gost

      Realist ne bluzi,povej mi keri župnik ali kaplan je sirmak.Vsen prokleto dobro ide ,pa tej ka vodijo cerkev so ka ...navadni delavci ali škofje pa popi, tej so napravili zgubo zaj jo pa naj rešijo pa tou z rokami-delati namreč .Za dieto je mi pa samo dobro ščemo,naj malo shujša za njega dobro....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Truplo
      30.05.2012 ob 9:15 Truplo

      Nekateri ste res izredno nesramni... kaj vam je kriv Štumf in predvsem njegov telesni izgled. Ja... razumem, vsi ste lepi/e, razne revije se tepejo za vaše slike, univerze za vašo pamet. Kako nekateri padete nizko. O ostalem pa ne bi... glede vrstnega reda obiskov in še česa. Vsak ima svoje mnenje in to je tudi prav!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.05.2012 ob 10:11 Sveti gost

      Kateri zupnik pa je te tak bogat??? Nesramen folk!!! Truplo in realist +1

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.05.2012 ob 10:21 Redek gost

      Realist in njemu podobni so problem v naši družbi. Predstavnike lopovske organizacije izloči iz sistema, ki mu pripadajo in jih kuje v nebo. Normalno, da se škof recimo osebno ni ukvarjal s pornografijo na oranžnem mediju. So se pa njegovi šefi. In organizacija, ki ji pripada in mu je dala pooblastila za to, kar opravlja.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.05.2012 ob 12:15 REALIST gost

      REDEK IN PODOBNI - problem ste vi, ker nima vse razčiščeno v glavi. Potrebno bi bilo res pri nekaterih GLOBINSKO ČIŠČENJE.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.05.2012 ob 16:29 plivanoš gost

      Cerkev je po Ustavi RS ločena od države. Ni dobro, da se daje Cerkvi tako veliko prostora, Vlada ob prihodu v Prekmurje najprej plane duhovščini v naročje. Glejte, kako lahko s svojimi dejanji pripelje do tega, da se prodaja objekt, cerkev v Mariboru, kjer se opravlja patoralno delo. če se duhovščina gre biznis, so del biznisa tudi davki in prispevki, zato jih naj izvolijo plačti, ne pa da imajo zastonj obvezno zdravstveno zavarovanje. Nam revežem pa vsak cent odtrgajo od že itak slabih plač.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.05.2012 ob 13:24 amo gost

      Sveti.....rejsan so oni nej preveč bogati. Poglednite pa njihovo nezakonsko deco, vsi imajo nove hiše in avtoje. Znan ka bote eni zdaj glavo rinoli v pesek, ali to je stvarnost.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      31.05.2012 ob 19:04 porabje gost

      Rejsan ešče več bi dáo lűstvom soboška biškupija. Nám je oblűbo dosta gospoud Štumpf, da pa ne vejm kelko de se s toga spúnilo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.