https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Aleš Špetič: Tehničnih ovir za izvedbo e-volitev ni

05.06.2012 ob 9:55  

V POM-KLEPETU v živo smo v sklopu projekta Evropa 2020 gostili Aleša Špetiča, e-glasnika digitalnih tehnologij Republike Slovenije.


Klepet je  potekal na temo digitalnih tehnologij, katerih program je vzpostavljen tudi v okviru projekta Evropa 2020.

Aleš Špetič je med drugim odgovarjal tudi na vprašanje bralke glede spodbude starejšim k uporabi digitalnih tehnologij. E-glasnik pravi, da je to eden glavnih projektov, ki se ga želi lotiti. "Izkaže se, da se starejši veliko lažje in hitreje naučijo novosti v okolju svojih sorodnikov ali prijateljev, kot na formalnih dogodkih. Drug element tega pa je, da ko še nekaj vidiš, potrebuješ še nekaj časa in pomoči, da to tudi osvojiš. Zato je prava pot spodbuda znotraj družine in prijateljev, da se starostnikom pomaga. Če bo šlo vse po sreči, bom začel projekt, kjer bi spodbudili mlajše k pomoči svojim starejšim sorodnikom na tem področju. In to bo permanenten projekt. Ne le enkrat na leto."

PREBERI CELOTEN KLEPET - TUKAJ

Foto: MMC RTV SLO

------------------------------

Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije.

Klepet je sestavni del finančne podpore programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank.

 

Program obveščanja izvaja Urad vlade RS za komuniciranje.

http://evropa.gov.si

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.