https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

FOKUS

Mojca Breščak - direktorica, ki ne prelomi dane besede

Murska Sobota, 6.6.2012  

Mag. Mojca Breščak je direktorica Razvojnega centra Murska Sobota od leta 2008. Zaupala nam je, kako center vodi v kriznih časih, kakšnih poslovnih prijemov se poslužuje, kakšen odnos ima s sodelavci ter kaj jo vodi pri poslu.

Z rubriko FOKUS želimo fokusirati in razkrivati okuse pomurskih vodstvenih kadrov za posel, vodenje in ravnanje s človeškimi viri.

Univerzitetna diplomirana ekonomistka, kasneje magistrica ekonomskih znanosti, se je preizkusila že v različnih službah – takoj po diplomi se je zaposlila v Razvojni agenciji Sinergija, kasneje v Lokalni energetski agenciji, nato pa kot svetovalka za evropske zadeve na Mestni občini Murska Sobota. Mandat direktorice Razvojnega centra Murska Sobota (v nadaljevanju RC MS) je pričela z letom 2008.

Kriza se pozna pri plačilih

Kot v vsakem podjetju, zavodu ipd. se tudi v RC MS na nekaterih področjih pozna kriza. Vendar, pravi Mojca Breščak, ne gre za krizo, ki bi se dotikala samega dela: "Pri nas ne opazimo krize v smislu, da ne bi imeli dela, prav nasprotno; je pa kriza s plačili – gre za začaran krog, veliko partnerjev se spopada s krizo, nimajo sredstev za plačilo, odstopajo od projektov … na nekatera sredstva čakamo še iz leta 2010 …" Ta situacija, pravi, povzroča še večje zavlačevanje s plačili, kar ima negativen vpliv na poslovanje.

RC MS je sodeluje predvsem pri izpeljevanju večjih projektov na lokalni ravni, tj. v MO MS. Nudijo tudi podporo različnim institucijam in podjetjem, ki si to želijo, njihova prioritetna naloga pa je spodbujanje gospodarskega trajnostnega razvoja; predvsem gre za področje gospodarskega razvoja, razvoj človeških potencialov, razvoj turizma, poslovnega okolja, itd. z ohranjanjem naravnih danosti lokalnega okolja.

»Nisem diktator«

Direktorica RC MS se zaveda, da je odnos s sodelavci ključnega pomena: "Menim, da imam s sodelavci korekten odnos. Nočem biti kot diktator, ki mora imeti vse pod nadzorom in vedno vse prav, ampak si prizadevam, da bi sodelavci delali v spodbudnem okolju, kjer bi lahko samostojno opravljali dane naloge. Edino merilo je opravljeno delo, ki mora biti opravljeno v celoti in kot je treba." Poudari še, da ceni ljudi, ki znajo misliti s svojo glavo in doda pol za šalo pol za res: "V primeru, da se sodelavci ne bi držali dogovora oz. da ne bi vestno opravljali svojega dela, pa bi znala biti precej neprijetna vodja."

Dobri partnerski odnosi, zaupanje do sodelavcev ter držanje dogovora so po mnenju direktorice RC MS ključne prvine uspešnega poslovanja.

Pisarna – njen drugi dom

Mojca Breščak kot direktorica veliko časa preživi v pisarni, veliko pa tudi na terenu. Čeprav ima rada oboje, se v svoji pisarni počuti prijetno: "Moja pisarna je na nek način moj drugi dom, moji sodelavci pa druga družina; tu se počutim domače." Pravi, da je prav, da je direktor navkljub terenskemu delu v pisarni prisoten dovolj časa, da je dosegljiv vsem, ki ga potrebujejo.

Če je direktor slab, ga ne potrebujemo

Današnji direktorji bi morali, meni Mojca Breščak, najprej sami pri sebi razčistiti, zakaj so na vodilnem položaju: "Vsi dobro vemo, da za slabo situacijo v podjetjih niso krivi delavci, ampak vodstvo. Predvsem je pomembno, da direktor najprej pomisli na sodelavce in skupno blagostanje, in da ne postane pohlepen." In če direktor ne dela, kot bi moral? "Potem ga je treba odstaviti," jasno pove Moja Breščak.

NAJ 5 Mojce Breščak:

Navdihujoča oseba: Einstein kot eden velikih umov, v sodobnem času pa so to močne ženske, ki fascinirajo (npr. Aung San Su Chi, Hillary Clinton, Angela Merkl, Indra Nooyi, ...), pa tudi Dalajlama.

Glasbena skupina/izvajalec: Izvajalci iz 80. in 90. let, klasična glasba; ne maram pa balkanske glasbe.

Knjiga: Rabindranath Tagore, Gora.

Kraj v Pomurju: Murska Sobota.

Želja v življenju: Da bi še naprej delala tisto, kar me veseli, ter da bi moja služba še naprej ostajala tudi neke vrste moj hobi.

PRIPOROČAMO:

Vsi FOKUSI na Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2012 ob 14:56 eden gost

      Fejst vredi oseba...bravo Mojca ka si tou ka si..

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.