https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prleška pevka Maja Seršen se kot »gospodinja« vrača na velike odre

06.06.2012 ob 10:07  

Verjetno se marsikdo spomni energične, zabavne in vedno nasmejane pevke  Maje Seršen, ki je z ansamblom Špik pred več kot 15-imi leti s svojim glasom očarala marsikaterega poslušalca. Takrat se je njena pevska kariera šele začela in jo kljub bolezni pred nekaj leti popeljala nazaj na velike odre. Čebelica Maja se je namreč prijavila na prvi resničnostni šov GOLICE TV – »Gospodinje pojejo« – in v soboto v četrtfinalni oddaji preprečljivo dobila največ glasov poslušalcev in strokovne žirije.

 

Maja Seršen se na odru pojavlja že več kot polovico svojega življenja, saj je svojo kariero začela pri svojih 16-ih letih. Svoje prve korake je naredila z ansamblom Špik, s katerim je sodelovala na številnih narodno-zabavnih festivalih. Poleg nastopov na vidnih festivalih in pevskih tekmovanjih bodisi kot solistka bodisi kot spremljevalna vokalistka, je leta 2002 nastopila na Orionu, kot samostojna pevka pa se je leta 2006 predstavila tudi na Melodijah morja in sonca.

Maja živi in dela v Ljubljani, saj se je po študiju geografije in nemščine zaposlila v Kulturnem forumu na Veleposlaništvu Republike Avstrije, vendar se rojena »Prlečka« zelo rada vrača v svoj domači kraj. Ob vikendih rada obišče dedka in babico, ki sta ji že od nekdaj pomenila dom, mamo Marjanco, očeta Branka in brata Bineta, ki pa živijo v Banovcih. Na račun »vikend obiskov«  se rada »poheca«, saj pravi, da je doma povsod, kjer se počuti domače in dobro in ker lastne družine še nima, pravi, da ima svojo toliko bolj rada, jo spoštuje in ceni vsakega posebej, saj jo v vsem podpirajo in vedno skočijo na pomoč.

Operacija glasilk in okrevanje

Pred nekaj leti je bila prisiljena vzeti pevski odmor, saj ji huda bolezen drugo ni dopustila. Najprej je prestala hudo operacijo glasilk, nato ji je pa zdravljenje otežila še huda pljučnica. A Maja s svojo železno voljo ni obupala in se danes spet strmo vzpenja na sam vrh najboljših slovenskih solistk. Seveda ji ob tem stojijo ob strani tako družina, predvsem mama Marjanca, ki je za svoje otroke požrtvovalna do konca, ter prijatelji, med njimi pa so tudi preverjeni slovenski avtorji  Feri Lainšček, Marko Kočar in Eva Hren, s katerimi zadnje čase ustvarja nove skladbe.

Gospodinje pojejo kot odskočna deska

34-letna čebelica Maja rada zapoje vsepovsod, zato se je tudi odločila za sodelovanje na prvem resničnostnem  šovu GOLICE TV – Gospodinje pojejo. Gospodinjenje ji ne povzroča večjih težav, saj sta jo mama in babica naučila kuhanja že v rani mladosti, gospodinjske veščine pa je osvojila tudi doma na kmetiji, kjer je bilo nasploh veliko za postoriti.  Da je res prava »gospodinja«, so v sobotni četrtfinalni oddaji potrdili tudi gledalci in komisija, saj je Maja z 38,3% glasov preprečljivo pometla s konkurenco in tako zasedla prvo mesto.

"Zahvaljujem se vsem, ki so glasovali zame in upam na podporo še to soboto, zato vas pozivam, da vaše tv-sprejemnike ob 20:00 preklopite na Golico TV in mi s svojim glasom pomagajte priti v finalno oddajo. Ta bo prihodnjo soboto, 16.6.2012, zmagovalca pa čakajo številne nagrade, med njimi najbolj mamljiva videospot in pesem, ki jo naredi ekipa Golice TV," pravi Maja.

FOTO: Nejc Tomšič

Zmaga bi ji  vsekakor zagotavila veliko medijsko prepoznavnost in uspeh pri pevski karieri, ponoven prodor na glasbeno sceno pa bi bil uspeh brez primere.  Za mnoge je Maja namreč pravi čudež, saj si po vseh zdravstvenih težavah ni nihče več upal trditi, da bo punca, ki je v preteklosti s svojim glasom že osvajala srca, še kdaj lahko stala na odru in pela.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2012 ob 11:43 soncek gost

      Bravo Maja! Seveda bomo glasovali! NA ZMAGOOO!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.06.2012 ob 13:04 Biba1981 gost

      Tudi Ljubljančani bomo glasovali! Pa da vidimo, katera regija zmore več podpore vaši in naši Maji!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.06.2012 ob 14:10 gost valerijap gost

      MAJA je super spremljamo vsako oddajo GOSPODINJE POJEJO in res je super in upam da naša maja zmaga,ker si res zasluži ZMAGO

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.06.2012 ob 10:10 septima gost

      Malo jo sicer daje trema, a v redu poje, se vidi in sliši pevska kilometraža. Čestitke, upam, da uspe in zmaga. l.p.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.08.2015 ob 8:54 Mojca gost

      Nisi le pevka, temveč osebnost kot se šika in mi boš zavedno ostala v spominu kot top kolegica iz germanistike in kot oseba na mestu, ki zna bobu reči bob.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.